Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
16.07.2021 11:30

TTSK víta schválenie zámeru výstavby novej budovy vojenského archívu


Ilustračná snímka: (tasr).


Trnavský samosprávny kraj (TTSK) privítal informáciu o výstavbe novej budovy pre Vojenský archív Trnava, ktorú v stredu (14. 7.) zobrala na vedomie vláda SR. Informovalo o tom komunikačné oddelenie TTSK.


Predpokladané náklady na výstavbu budovy predstavujú podľa zverejnených údajov Ministerstva obrany SR 27 miliónov eur bez DPH. Zahrnuté sú v návrhu štátneho rozpočtu na roky 2022 až 2024. „Nová budova vojenského archívu by mala byť postavená na periférii Trnavy. Malo by to byť pri ceste II/504 v smere do Malženíc. Samospráva je pripravená poskytnúť ministerstvu obrany súčinnosť pri realizácii tohto zámeru,” uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

Súčasné priestory archívu by mali opäť slúžiť na vzdelávanie na Trnavskej univerzite. „Sme otvorení spolupráci s univerzitou na revitalizácii súčasných priestorov archívu. Záujmom kraja je prispieť k obnove a ochrane tohto kultúrneho dedičstva, ktoré je zapísané v zozname národných kultúrnych pamiatok. Historický komplex Trnavskej univerzity z roku 1615 by mohol opäť slúžiť na akademické, vedecko-výskumné a vzdelávacie aktivity. Predurčuje ho na to poloha v historickom centre Trnavy,” informoval predseda TTSK.

Ako doplnil, uvažuje sa o podpísaní memoranda o spolupráci medzi Ministerstvom obrany SR, Trnavským samosprávnym krajom, mestom Trnava a vzdelávacími inštitúciami pôsobiacimi na území mesta.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
02.09.2020
Biely Kostol pripravuje po šestnástich rokoch novú kontajnerovú školu
Po šestnástich rokoch sa vráti do Bieleho Kostola pri Trnave základná škola (ZŠ). Bude stáť na inom mieste ako jej predchodkyňa, bude kontajnerová a rozrastať sa bude postupne. Podľa starostky Ivety Paulovej by prvých žiakov mala privítať už o rok, v septembri 2021.
viac
04.11.2020
Lesníci sprístupnia Veľkú Javorinu výstavbou novej cyklotrasy
Najvyšší vrch Bielych Karpát – Veľkú Javorinu sprístupnia zo slovenskej i českej strany milovníkom cykloturistiky. Slovenskí a českí lesníci stavajú z eurofondov z oboch strán hranice na vrchol Veľkej Javoriny cyklotrasu.
viac
30.06.2021
Zvyšujú sa príspevky na opatrovanie
Vláda SR v stredu schválila na svojom rokovaní Návrh nariadenia vlády Slovenskej republiky, ktorým sa ustanovuje výška sadzby na jednu hodinu osobnej asistencie a výška peňažného príspevku na opatrovanie.
viac
29.07.2021
Poslanci TTSK schválili zavedenie zónového členenia kraja
Poslanci Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) schválili na stredajšom mimoriadnom rokovaní zavedenie zónového členenia kraja a predplatných cestovných lístkov. Informovalo o tom komunikačné oddelenie TTSK.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %