Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
04.09.2017 01:05

V Nových Zámkoch pokračujú v bezplatnej doprave žiakov


Snímka zdroj: (arrivanz.sk)


Žiaci základných škôl (ZŠ) a osemročného gymnázia, tried príma, sekunda, tercia, kvarta, v Nových Zámkoch budú môcť aj v tomto školskom roku cestovať do školy zadarmo.


Ako informovala riaditeľka spoločnosti Arriva Slovakia pre obchod a komunikáciu Petra Helecz, bezplatnú prepravu im umožní už štvrtý ročník spoločného projektu mestského úradu, ZŠ a dopravnej spoločnosti Arriva.       

V rámci projektu So mnou cestuješ do školy zdarma! môžu chlapci a dievčatá cestovať počas dní školského vyučovania v čase od 6. do 8. hodiny na linkách mestskej hromadnej dopravy zadarmo. "Bezplatne môžu cestovať iba žiaci s preukazom platným na školský rok 2017/2018. Platnosť preukazu je oddnes do 30. júna v roku, v ktorom žiak ukončí deviaty ročník, u žiaka osemročného gymnázia kedy ukončí triedu kvarta. Na získanie preukazu stačí, aby rodič vyplnil žiadosť, ktorá je dostupná v škole alebo na webstránke dopravnej spoločnosti," povedala Helecz.       

Príslušná škola žiadosť potvrdí a každému záujemcovi bezplatne vydá preukaz, ktorý treba ukázať vodičovi pri nástupe do autobusu. "Platnosť preukazu, ktorý sa deťom vydal v minulom školskom roku, trvá do konca septembra tohto roka. Predĺženie preukazu potvrdí príslušná základná škola. O vydanie preukazu môžu rodičia požiadať kedykoľvek aj počas školského roka," dodala riaditeľka spoločnosti pre obchod a komunikáciu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
18.09.2017
Do Európskeho týždňa mobilty 2017 sa zapája aj Prešov
Od pondelka 18. septembra do piatku 22. septembra môžu prešovskí vodiči využívať mestskú hromadnú dopravu bezplatne. Stačí mať pri sebe vodičský preukaz.
viac
08.01.2018
Deti do 15 rokov môžu cestovať MHD zdarma
Všetky deti do 15 rokov s trvalým a prechodným pobytom v meste Lučenec, ako aj žiaci navštevujúci základné školy v tomto meste, môžu počas aktuálneho roka využívať mestskú hromadnú dopravu (MHD) zadarmo.
viac
04.04.2020
V Trenčíne od pondelka zrušia bezplatné cestovanie mestskou dopravou
Od pondelka (6. 4.) ruší mesto Trenčín bezplatné cestovanie v mestskej hromadnej doprave (MHD). Informovala o tom hovorkyňa mesta Erika Ságová.
viac
21.08.2020
Žiaci základných škôl v Štúrove budú cestovať do školy zdarma
Žiaci štúrovských základných škôl (ZŠ) budú aj v tomto školskom roku cestovať do nich linkami mestskej hromadnej dopravy zdarma. Bezplatné cestovanie žiakov umožní spoločný projekt mesta a dopravnej spoločnosti Arriva.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %