Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
20.02.2020 03:20

V športovom areáli v Nitrianskom Pravne pribudne centrálne detské ihrisko


Snímka zdroj: (nitrianskepravno.sk).


Deti z Nitrianskeho Pravna (okres Prievidza) dostanú ďalší priestor na trávenie voľného času. V multifunkčnom športovom areáli im vybudujú centrálne detské ihrisko.


„Nitrianske Pravno patrí medzi väčšie strediskové obce Prievidzského okresu, chýba mu však centrálne detské ihrisko. Dlhé roky sa ignorovali hlasy mladých ľudí, volajúce po jeho výstavbe v tichšej, no najmä bezpečnejšej lokalite,” načrtol starosta Andrej Richter.       

Súčasné ihrisko pre deti je podľa neho rozdelené na dve časti a umiestnené na námestí, obe jeho časti sú však nedostačujúce a deti tak musia často čakať v rade na jednotlivé hracie prvky. „Častým používaním ihriska a pribúdajúcimi rokmi dochádzalo k opotrebovaniu materiálu. Najväčším problémom je však poloha v blízkosti parkovísk, miestnych komunikácií a hlavného dopravného ťahu prechádzajúceho obcou. Toto ihrisko už teda dávno nie je miestom oddychu a najmä bezpečia,” ozrejmil.   

Nové ihrisko vznikne v priestore multifunkčného športového areálu miestnej telovýchovnej jednoty. Ide o oplotený priestor v tichej časti obce v blízkosti základnej školy, mimo hlavných komunikácií a súčasne v blízkosti námestia. Hracie komponenty budú určené pre deti od troch do 12 rokov.       

Výstavbu ihriska podporilo na základe hlasovania obyvateľov spotrebné družstvo COOP Jednota Prievidza cez grantový program na podporu lokálnych komunít sumou 6000 eur, informovala predsedníčka predstavenstva družstva Janka Madajová.

„Naša obec financuje výstavbu ihriska aj vlastnými prostriedkami, za ktoré dokúpila niektoré komponenty. Upravíme zelené plochy v blízkosti ihriska, vysadíme živý plot na oddelenie parkoviska a upravíme aj oplotenie,” dodal starosta.       

Detské ihrisko budú môcť obyvatelia Nitrianskeho Pravna využívať od jari.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.06.2020
V obci Nitrianske Pravno pribudlo centrálne detské ihrisko
Deti z Nitrianskeho Pravna (okres Prievidza) dostali ďalší priestor na trávenie voľného času. V multifunkčnom športovom areáli vybudovali centrálne detské ihrisko, do prevádzky ho obec spustila koncom mája.
viac
12.06.2020
Revitalizáciu športového areálu chcú ukončiť do konca prázdnin
Práce na revitalizácii školského športového areálu v Záhorskej Bystrici by mali termínovo ukončiť tak, aby ho mohli žiaci i verejnosť využívať od začiatku nového školského roka.
viac
18.09.2020
V športovom areáli na Dubničke pribudlo dopravné ihrisko
Mladí cyklisti, kolobežkári i chodci sa naučia pravidlá cestnej premávky na novom dopravnom ihrisku. Vybudovali ho v športovom areáli na sídlisku Dubnička. Informovala o tom radnica v tlačovej správe.
viac
25.11.2021
Nový športový areál v Hloži ponúka priestor na šport i zábavu
Ešte v roku 2017 obec Beluša odkúpila od majiteľov pozemky v časti obce Hloža pri železničnej trati s cieľom budovania športového areálu v celkovej hodnote cca 40 tisíc eur.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %