Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
25.11.2021 08:45

Nový športový areál v Hloži ponúka priestor na šport i zábavu


Snímka zdroj: (OcÚ).


Ešte v roku 2017 obec Beluša odkúpila od majiteľov pozemky v časti obce Hloža pri železničnej trati s cieľom budovania športového areálu v celkovej hodnote cca 40 tisíc eur.


Doslova zo zelenej lúky sa táto plocha od roku 2018 až do súčasnej doby zmenila na rozsiahly areál o výmere viac ako 13 tisíc m², ktorý ponúkne priestor na šport i na zábavu. Momentálne je jeho súčasťou dokončené ihrisko s umelou trávou, detské ihrisko s množstvom hracích prvkov a v procese budovania je pumptrackové ihrisko.

Veľké ihrisko s umelou trávou o rozlohe 50x60 m bolo vybudované vďaka sponzorom a poskytuje priestor na rôzne loptové hry. Pre malé deti je určené veľké detské ihrisko s drevenými hracími prvkami- vláčik, dvojhojdačka, prevažovacia hojdačka Koník, lanová veža, hojdačka, lezecia stena Šikula, kolotoč, veža so šmýkalkou a hradom. Súčasťou ihriska sú aj lavičky a odpadkové koše. Hracie zostavy boli hradené z obecného rozpočtu v sume viac ako 20 tisíc eur. Všetky zostavy sú osadené na spevnenej ploche s umelou trávou a pod lezeckou stenou je špeciálna certifikovaná gumená dopadová plocha na stlmenie pádu. V areáli bol osadený aj jeden z piatich ping pongových stolov, ktoré budú v blízkom čase osadené aj na ďalších štyroch miestach v rámci celej obce.

V štádiu budovania bude po získaní dotácie z Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR pumptracková dráha na pozemkoch hložského športového areálu, ktoré má vo výpožičke Občianske združenie Strážovská stopa. Navezením kameniva sa na jeseň pripravila plocha na výstavbu okruhov dráhy. Asfaltová, hladká spevnená plocha, ktorá umožní jazdu nielen na bicykli, ale aj na korčuliach, kolobežke, skejtborde. Dokončenie sa, pri priaznivom vývoji, predpokladá na budúci rok.

„Veľmi sa teším novému športovému areálu v Hloži, ktorý sa mohol vybudovať vďaka ústretovosti pôvodných majiteľov pozemkov, vtedajších poslancov obecného zastupiteľstva a sponzorom. Táto plocha sa musela veľmi výrazne terénne a materiálovo upraviť, ale výsledok stojí za to. Veď atraktívnych priestorov pre voľnočasové aktivity detí, starších a celých rodín nie je nikdy dosť. Veľké ihrisko môžu využívať deti i dospelí na rôzne futbalové hry, množstvo kvalitných a atraktívnych prvkov na detskom ihrisku zas potešia najmenších. Zaujímavosťou bude určite netradičná pumptracková dráha. Všetkými týmito športoviskami podporujeme u detí, mládeže pozitívny prístup k športu, pohybu a aktívnemu tráveniu voľného času,“ vysvetľuje Ján Prekop, starosta obce Beluša.

Prístup na ihrisko je bezproblémový, vstupy na ihriská sú bezplatné, celoročne otvorené. Upravovať sa budú ešte prístupové cesty, parkovisko a okolie areálu. Vápencovým kameňom sa spevní breh smerom od potoka Pružinka. Naplánovaná je aj výsadba stromov, ktoré poskytnú tieň a osadenie osvetlenia v areáli. Lákadlom môže byť aj posedenie pri krbe, v okolí ktorého bude zhotovený prístrešok so sedením. Pre tréningovú a súťažnú činnosť miestnej DHZ Hloža bude upravená ďalšia plocha v rámci areálu. Budúci rok tu plánujeme osadiť aj menšie workoutové ihrisko.

Autor: (Jana HULIAČKOVÁ, OcÚ Beluša)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.02.2020
V športovom areáli v Nitrianskom Pravne pribudne centrálne detské ihrisko
Deti z Nitrianskeho Pravna (okres Prievidza) dostanú ďalší priestor na trávenie voľného času. V multifunkčnom športovom areáli im vybudujú centrálne detské ihrisko.
viac
12.06.2020
Revitalizáciu športového areálu chcú ukončiť do konca prázdnin
Práce na revitalizácii školského športového areálu v Záhorskej Bystrici by mali termínovo ukončiť tak, aby ho mohli žiaci i verejnosť využívať od začiatku nového školského roka.
viac
18.09.2020
V športovom areáli na Dubničke pribudlo dopravné ihrisko
Mladí cyklisti, kolobežkári i chodci sa naučia pravidlá cestnej premávky na novom dopravnom ihrisku. Vybudovali ho v športovom areáli na sídlisku Dubnička. Informovala o tom radnica v tlačovej správe.
viac
12.11.2021
Multifunkčný športový areál na Sihoti má prejsť rozsiahlou obnovou
Mesto Nové Zámky pripravuje rozsiahlu obnovu mestského multifunkčného športového areálu na Sihoti. Radnica chce z neho vytvoriť priestor na šport, oddych i rôzne služby doplnkového charakteru. Zámer už schválili aj mestskí poslanci.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %