Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
10.08.2019 04:35

V meste Vranov nad Topľou pribudne 50 parkovacích miest


Ilustračná snímka: Vranov nad Topľou


V rámci opráv miestnych komunikácií, chodníkov a parkovísk, ktoré vranovská samospráva pravidelne počas leta realizuje, pribudne v meste 50 parkovacích miest. Na tlačovej konferencii k investičným prácam o tom v stredu informoval primátor Vranova nad Topľou Ján Ragan.


„Mesto pristúpilo k rekonštrukcii ciest, chodníkov a parkovísk na základe komunikácie s občanmi. Následne sme vytypovali úseky, ktoré sú kritické a ktoré je potrebné opraviť. Okrem menších úsekov, kde budú na niektorých chodníkoch iba vymenené asfaltové kryty, respektíve sa mierne rozšíria parkoviská a dá sa nový asfalt, sú tu aj pomerne rozsiahle práce,“ uviedol. Ide konkrétne o tri úseky. V mestskej časti Rodinná oblasť na Školskej ulici sa zrekonštruuje vozovka v dĺžke 240 metrov, na ulici Krátkej je to úsek dlhý približne 200 metrov a viac ako 450 metrov nového asfaltu pribudne na Ulici kpt. Nálepku.       

Mesto v tomto roku plánuje obnoviť spolu 13 komunikácií vrátane chodníkov a parkovísk. Investície do rekonštrukčných prác predstavujú sumu 200.000 eur. Pochádzajú z vlastného rozpočtu mesta. Mesto odovzdalo zhotoviteľovi stavbu 27. júla, s prácami sa začalo 1. augusta. Ukončené majú byť, podľa zmluvy o dielo, do 84 dní.       

Ako Ragan uviedol, do konca septembra chce mesto zrealizovať aj poslednú stavbu v rámci vlaňajších investičných akcií financovaných z úveru. Ide o komunikáciu na Budovateľskej ulici, kde minulého roka v prácach prekážala rekonštrukcia vodovodov.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.10.2017
Mestské zastupiteľstvo schválilo tretiu etapu rekonštrukcie centra mesta
Na štvrtkovom zasadnutí mestského zastupiteľstva (5. 10. 2017) poslanci schválili návrh na realizáciu a financovanie stavby „URBANISTICKO – ARCHITEKTONICKÁ ÚPRAVA CENTRA MESTA – 3. ETAPA“.
viac
11.11.2019
Mesto investovalo do rekonštrukcií komunikácií 1,4 mil. eur
Mesto Vranov nad Topľou investovalo do rekonštrukcie miestnych komunikácií približne 1,4 milióna eur. Okrem bežných opráv ciest, chodníkov a spevnených plôch tiež počas uplynulého roku zrekonštruovalo zásluhou úverových prostriedkov 16 miestnych komunikácií.
viac
22.11.2021
Vo Vranove nad Topľou opravujú miestne komunikácie za 310 000 eur
Vo Vranove nad Topľou opravujú miestne komunikácie, prevažne ide o chodníky či parkovacie plochy. V tomto roku má byť zrealizovaných 18 opráv.
viac
12.06.2023
Práce na rekonštrukcii cesty medzi Vranovom nad Topľou a Parchovanmi sa začali
Stavebné práce na ceste prvej triedy I/79, ktorá spája Vranov nad Topľou a Parchovany, sa už začali. V rámci nich zmodernizujú úsek s dĺžkou takmer desiatich kilometrov a zrekonštruujú päť mostov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %