Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
12.06.2023 04:15

Práce na rekonštrukcii cesty medzi Vranovom nad Topľou a Parchovanmi sa začali


Ilustračná snímka: (tasr).


Stavebné práce na ceste prvej triedy I/79, ktorá spája Vranov nad Topľou a Parchovany, sa už začali. V rámci nich zmodernizujú úsek s dĺžkou takmer desiatich kilometrov a zrekonštruujú päť mostov.


Vodičov v súvislosti s prácami za viac ako 11,6 milióna eur bez DPH čakajú aj dopravné obmedzenia. Informovala o tom hovorkyňa spoločnosti Eurovia SK Simona Tančáková.

Na celom úseku vymenia obrusnú a ložnú vrstvu krytu vozovky. Tam, kde to bude potrebné, vymenia konštrukciu vozovky a upravia podložie. Pre zosilnenie komunikácie tiež v niektorých miestach zrealizujú aj kladenie výstužnej geomreže. Po celej dĺžke pribudnú nové zvodidlá, smerové stĺpiky i dopravné značenie. V extraviláne rekonštruovanej komunikácie bude súčasťou modernizácie aj rozšírenie cesty na 9,5 metra.

"Na úseku zrekonštruujeme aj dve križovatky, päť autobusových zastávok a na 12 priechodoch pre chodcov sa pridá nové osvetlenie. V obci Sačurov sa nainštalujú nová meteostanica a automatické sčítače dopravy. Súčasťou prác bude taktiež kompletná rekonštrukcia piatich mostných objektov, ktoré sa nachádzajú na trase v extravilánoch Vranova nad Topľou a obcí Sačurov a Parchovany," spresnila s tým, že technický stav existujúcich mostov je nevyhovujúci, preto najskôr pristúpia k ich demolácii a následne tieto mosty vybudujú nanovo.

Výstavba má prebiehať za plnej premávky. Doprava bude usmernená dočasným dopravným značením. V blízkosti rekonštruovaných mostov vybudujú dočasné obchádzkové trasy, kde bude doprava vedená v jednom jazdnom pruhu pomocou svetelnej signalizácie. "Počas trvania stavebných prác budú prístupné všetky vjazdy a prístupy k pozemkom," dodala Tančáková.

Súčasná cestná komunikácia podľa jej slov nespĺňa požiadavky aktuálnych noriem. Cieľom rekonštrukcie, ktorej investorom je Slovenská správa ciest (SSC), je zabezpečenie plynulosti a zvýšenie bezpečnosti všetkých účastníkov cestnej premávky. Výstavba má byť ukončená do marca 2025.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.10.2016
Výskum na Vodnom hrade odkryl renesančné pivnice
Archeologický výskum v areáli gymnázia vo Vranove nad Topľou odkryl priestory renesančných pivníc. Odborní pracovníci v nich zachytili tiež pozostatky stredovekých murív pravdepodobne Vodného hradu, ktorý bol postavený v 15. storočí.
viac
10.10.2017
Mestské zastupiteľstvo schválilo tretiu etapu rekonštrukcie centra mesta
Na štvrtkovom zasadnutí mestského zastupiteľstva (5. 10. 2017) poslanci schválili návrh na realizáciu a financovanie stavby „URBANISTICKO – ARCHITEKTONICKÁ ÚPRAVA CENTRA MESTA – 3. ETAPA“.
viac
10.08.2019
V meste Vranov nad Topľou pribudne 50 parkovacích miest
V rámci opráv miestnych komunikácií, chodníkov a parkovísk, ktoré vranovská samospráva pravidelne počas leta realizuje, pribudne v meste 50 parkovacích miest. Na tlačovej konferencii k investičným prácam o tom v stredu informoval primátor Vranova nad Topľou Ján Ragan.
viac
11.11.2019
Mesto investovalo do rekonštrukcií komunikácií 1,4 mil. eur
Mesto Vranov nad Topľou investovalo do rekonštrukcie miestnych komunikácií približne 1,4 milióna eur. Okrem bežných opráv ciest, chodníkov a spevnených plôch tiež počas uplynulého roku zrekonštruovalo zásluhou úverových prostriedkov 16 miestnych komunikácií.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %