Nedeľa 12.05.2024
Dnes má meniny 
Pankrác
°C
02.10.2023 01:05

V centre Michaloviec otvorili Connect Klub pre mladú generáciu


Ilustračná snímka (TASR)


Psychológovia z občianskeho združenia (OZ) IPčko minulý týždeň otvorili na východe svoj piaty klub pomoci. Informoval o tom riaditeľ združenia Marek Madro.


Connect Klub v Michalovciach bude pre mladých ľudí otvorený štyrikrát do týždňa. K dispozícii budú mať deväť odborníkov - psychologičiek a sociálnych pracovníčok a štyroch tlmočníkov ukrajinského jazyka. "Vytvorili sme už päť podobných klubov, jeden je v Bratislave, ďalšie sú v Trnave, Nitre a Prešove, teraz pribudol ďalší v centre Michaloviec na Námestí osloboditeľov," uviedol Madro.         

Psychológovia na Zemplíne pôsobia od marca minulého roku. Boli zodpovední za poskytovanie psychologicko-sociálnej starostlivosti najmä pre ľudí utekajúcich pred vojnou na Ukrajine vo Veľkokapacitnom centre pre utečencov. "Za čas nášho pôsobenia sme pomáhali aj Slovákom v krízových situáciách, a preto v júni vzniklo v Michalovciach tzv. Káčko - centrum krízovej intervencie ako stabilná pobočka IPčka," objasnil Madro. Odvtedy tam poskytli 84-krát osobnú pomoc jednotlivcom a 16-krát zasahoval v meste aj výjazdový Krízový intervenčný tím IPčko. "Z našich skúseností práve nízkoprahové, dostupné a atraktívne miesto pomoci v Michalovciach chýbalo. Pomáhať tam môžeme vďaka podpore Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR a International rescue committee," zdôraznil riaditeľ OZ.

Connect Klub je podľa Madra miestom "pripájania" a "prepájania" k zážitkom, pomoci a komunite, ale aj "odpájania" mladých ľudí od očakávaní ostatných, ťaživých a náročných chvíľ v bezpečnom prostredí. Zároveň spája mladú generáciu zo Slovenska, ale aj z Ukrajiny s ďalšími ľuďmi a so psychológmi, ktorí ich môžu podporiť, usmerniť ich a pomôcť, keď je to potrebné. "Po prvých dňoch vieme, že ísť do Michaloviec bol skvelý krok. Connect Klub bol v prvé dni prevádzky plný mladých ľudí. Pripravujeme tam pre nich každý deň program v podobe workshopov, diskusií, rôznych druhov terapeutických aktivít či hier," uzatvára Madro.

 

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.08.2019
Zemplínske múzeum po štyroch rokoch otvorí svoje brány
Zemplínske múzeum v Michalovciach sídliace v barokovo-klasicistickom kaštieli otvorí po štyroch rokoch trvajúcej uzávere svoje brány opäť 21. septembra. Uviedol to predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka počas stredajšieho oficiálneho prebratia stavby od zhotoviteľa.
viac
07.09.2021
Poltár zriadil sociálny šatník pre ľudí v neľahkej situácii
Sociálny šatník na pomoc ľudom v neľahkej životnej situácii otvorili začiatkom septembra v Poltári. Šatník sa nachádza v objekte mestskej tržnice a za niekoľko dní od jeho otvorenia už prejavili záujem o oblečenie desiatky ľudí.
viac
02.02.2022
Zimnú záhradu Zemplínskeho múzea otvorili pre verejnosť
Zimnú záhradu Zemplínskeho múzea (ZM) v Michalovciach, ktorá vlani podstúpila rozsiahlu rekonštrukciu, otvorili pre verejnosť.
viac
02.08.2023
Mesto otvorilo vynovenú plaváreň
Vynovenú mestskú plaváreň za viac ako štyri milióny eur otvorilo mesto Michalovce v utorok. S komplexnou rekonštrukciou tohto športovo-relaxačného zariadenia začali v septembri 2021.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.12 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.16 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.73 %