Sobota 27.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslav
°C
02.08.2023 12:35

Mesto otvorilo vynovenú plaváreň


Na snímke novootvorená mestská plaváreň v Michalovciach v utorok 1. augusta 2023. Snímka zdroj: (tasr).


Vynovenú mestskú plaváreň za viac ako štyri milióny eur otvorilo mesto Michalovce v utorok. S komplexnou rekonštrukciou tohto športovo-relaxačného zariadenia začali v septembri 2021.


Informovala o tom referentka odboru komunikácie, marketingu a kultúry mesta Marcela Andréová.

Plaváreň po novom ponúka 25 metrov dlhý plavecký bazén so šiestimi dráhami a hĺbkou od jedného do 1,8 metra. Oproti pôvodnému stavu bola bazénová časť objektu rozšírená a pribudli tu dva nové menšie bazény. Jeden s hĺbkou 75 až 90 centimetrov a druhý určený pre deti, ktorý je hlboký 30 centimetrov. Vynovili aj priestory šatní s kabínkami na prezlečenie a úložné skrinky. Vznikli tu aj priestory wellness so saunami i oddychovou zónou.

Kompletnou obnovou prešlo tiež technologické zariadenie bazénov. Ohrev vody pomáhajú zabezpečovať solárne panely umiestnené na streche prístavby. V rámci objektu riešili aj elektroinštaláciu, vzduchotechniku, ústredné vykurovanie a iné. "Najťažšia časť rekonštrukcie bola strecha, s ktorou pôvodný projekt nepočítal. Až pri samotnom odhalení väzníkov sme zistili, že je potrebné urobiť ich veľmi rozsiahlu rekonštrukciu. To bol jeden z dôvodov, prečo musel projektant pristúpiť k inej technológii, a potom aj k zvýšeniu ceny," vysvetlil primátor Miroslav Dufinec.

Aké budú prevádzkové mesačné náklady, zatiaľ vyčísliť nevedel. "Podľa mňa je to športovisko, ktoré bude potrebovať, aby bolo dotované vo verejnom záujme. Som presvedčený, že ak ho nastavíme rozumne, tak náklady budeme vedieť minimalizovať. Aj otváracie hodiny a sprístupnenie saunového sveta, ktorý je energeticky najviac náročný, sa bude v rámci roka flexibilne vyvíjať práve podľa dopytu," dodal.

Mestská plaváreň bude slúžiť návštevníkom počas celého roka okrem pondelkov, ktoré sú určené ako sanitačné dni. V júli a auguste bude otvorená počas pracovných dní od 8.00 do 19.00 h a počas víkendov od 10.00 do 19.00 h. V ostatných mesiacoch v roku možno služby plavárne využiť počas pracovných dní od 6.00 do 21.00 h a počas víkendov od 11.00 do 21.00 h. Ako primátor dodal, plavecký bazén budú môcť využívať aj športové kluby a organizácie, no časť musí stále slúžiť aj verejnosti.

Radnica pripomenula, že od stredy (2. 8.) si môžu Michalovčania vyzdvihnúť v informačnej kancelárii mesta zľavovú kartu, vďaka ktorej si budú môcť zakúpiť zvýhodnené vstupné. Bližšie informácie vrátane cenníka sú zverejnené na webovej stránke mesta.

Rekonštrukciu samospráva financovala z dotácie Úradu vlády SR vo výške viac ako dva milióny eur a z vlastných zdrojov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.06.2019
Letná sezóna začína. Mestská krytá plaváreň otvára vonkajšie bazény
Slovensko sa už niekoľko dní teší z horúcich letných dní. Mnohí Žilinčania už netrpezlivo čakajú, kedy si budú môcť vychutnať slnko a vodu pri letných bazénoch. Mestská krytá plaváreň prichádza s dobrými správami – v sobotu 15. júna 2019 otvára svoje vonkajšie priestory.
viac
31.07.2021
V Snine otvorili novú mestskú plaváreň
Novú mestskú plaváreň v piatok otvorili v Snine. Ako prví si všetky atrakcie bazénového sveta mohli vychutnať Sninčania, držitelia karty obyvateľa mesta vyžrebovaní v súťaži Prvý plavec v plavárni Snina.
viac
22.01.2022
Mestská plaváreň v Prievidzi je oddnes otvorená v režime OP+
Na základe aktuálnych vyhlášok Úradu verejného zdravotníctva, ktoré nadobudli účinnosť od 19.1.2022 je vstup do mestskej krytej plavárne umožnený výlučne osobám v režime OP+
viac
29.01.2022
Mesto po dlhom čase otvorí od februára plaváreň na Štiavničkách
Krytá mestská plaváreň na Štiavničkách v Banskej Bystrici sa po dlhšom uzatvorení pre protipandemické opatrenia otvorí verejnosti od utorka 1. februára.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %