Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
31.07.2021 12:10

V Snine otvorili novú mestskú plaváreň


Snímka zdroj: Teraz.sk


Novú mestskú plaváreň v piatok otvorili v Snine. Ako prví si všetky atrakcie bazénového sveta mohli vychutnať Sninčania, držitelia karty obyvateľa mesta vyžrebovaní v súťaži Prvý plavec v plavárni Snina.


"Slávnostnú atmosféru celého podujatia navodilo vystúpenie Ľudovej hudby Šiňava, ktorá otvárací ceremoniál sprevádzala po celý čas. Súčasťou programu bolo aj symbolické požehnanie plavárne i samotných plavcov zástupcami sninských farností," povedala Špitaliková.       

Po slávnostnom prestrihnutí pásky nasledovala prehliadka plavárne, na ktorej sa zúčastnili prví plavci mestskej plavárne i ďalší pozvaní hostia, medzi nimi aj poslanci mestského zastupiteľstva, riaditelia sninských škôl, predstavitelia verejnej a štátnej správy i športových klubov.       

Súčasťou plavárne je plavecký, relaxačný a detský bazén, perličkový kúpeľ a tobogán, na poschodí sa nachádza i wellness časť s troma rôznymi druhmi sáun. Plaváreň má aj priestory, ktoré môžu slúžiť i na organizovanie seminárov či workshopov. Vstúpiť do tejto časti je totiž možné samostatným vchodom.       

Najväčšiu časť projektu s rozpočtovým nákladom vo výške takmer štyroch miliónov eur financovala samospráva výlučne z rozpočtu mesta a úveru. Na technologické vybavenie a výstavbu tobogánu, ktoré boli súčasťou druhej etapy, sa mestu podarilo získať dotáciu vo výške 115.000 eur od Prešovského samosprávneho kraja. Dozariaďovanie priestorov plavárne technickým vybavením a mobiliárom, umožňujúcim jej spustenie do prevádzky, financovalo mesto z regionálnemu príspevku v sume takmer 70.000 eur.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
12.06.2019
Letná sezóna začína. Mestská krytá plaváreň otvára vonkajšie bazény
Slovensko sa už niekoľko dní teší z horúcich letných dní. Mnohí Žilinčania už netrpezlivo čakajú, kedy si budú môcť vychutnať slnko a vodu pri letných bazénoch. Mestská krytá plaváreň prichádza s dobrými správami – v sobotu 15. júna 2019 otvára svoje vonkajšie priestory.
viac
22.01.2022
Mestská plaváreň v Prievidzi je oddnes otvorená v režime OP+
Na základe aktuálnych vyhlášok Úradu verejného zdravotníctva, ktoré nadobudli účinnosť od 19.1.2022 je vstup do mestskej krytej plavárne umožnený výlučne osobám v režime OP+
viac
29.01.2022
Mesto po dlhom čase otvorí od februára plaváreň na Štiavničkách
Krytá mestská plaváreň na Štiavničkách v Banskej Bystrici sa po dlhšom uzatvorení pre protipandemické opatrenia otvorí verejnosti od utorka 1. februára.
viac
02.08.2023
Mesto otvorilo vynovenú plaváreň
Vynovenú mestskú plaváreň za viac ako štyri milióny eur otvorilo mesto Michalovce v utorok. S komplexnou rekonštrukciou tohto športovo-relaxačného zariadenia začali v septembri 2021.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %