Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
02.06.2020 07:30

V Bojniciach obnovia činnosť turisticko-informačnej kancelárie


Turisticko-informačná kancelária v Bojniciach.


Bojnická samospráva od tohto týždňa obnoví prevádzku turisticko-informačnej kancelárie (TIK). Styčný bod pre turistov v centre cestovného ruchu na hornej Nitre bol zatvorený viac ako rok, a to vrátane minuloročnej letnej turistickej sezóny.


„S uvoľnením prijatých opatrení v súvislosti s ochorením COVID-19 na území Slovenskej republiky sa otvorili možnosti aj pre návštevníkov Bojníc opätovne začať využívať služby cestovného ruchu a gastronómie,” uviedol prednosta Mestského úradu v Bojniciach Daniel Palacka.

Služby informačnej kancelárie v polyfunkčnom objekte na Hurbanovom námestí bude pre návštevníkov mesta a regiónu podľa neho poskytovať samospráva od utorka do nedele v čase od 8.00 h do 16.00 h. „Postupne plánujeme rozšíriť poskytovanie služieb na celý týždeň a predĺžiť aj čas poskytovania služieb,” avizoval.

Pracovníci TIK Bojnice budú záujemcom poskytovať informácie o kultúrnych, prírodných a historických pamiatkach, možnostiach športovania a relaxu, podujatiach, ubytovacích a stravovacích zariadeniach či službách. „Tiež budú ponúkať služby, propagačné materiály, turistické mapy, knihy, suveníry či pohľadnice,” doplnil Palacka.

Všetky informácie o TIK nájdu turisti i na webovej stránke mesta, v dohľadnej dobe mesto spustí i samostatnú stránku TIK Bojnice a nový profil na sociálnych sieťach.

TIK zostala zatvorená od novembra 2018 po tom, ako predchádzajúci nájomca vypovedal zmluvu. Mestskí poslanci sa otázkou prevádzkovania informačného bodu pre turistov zaoberali opakovane. Jedným z riešení malo byť, že by ho prevádzkovala Oblastná organizácia cestovného ruchu Región Horná Nitra - Bojnice. Tá to však odmietla.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.07.2016
Deti sa môžu v Slovenskom raji a na Spiši vydať po Šťastíkových stopách
Pre rodiny s deťmi pripravila Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Slovenský raj & Spiš letnú prázdninovú súťaž s názvom Šťastíkova cesta za poznaním a dobrodružstvom.
viac
05.09.2016
Dovolenka na Slovensku je tento rok dobrý nápad
Počet návštevníkov na Slovensku stále rastie. Za prvý polrok využilo služby slovenských ubytovacích zariadení takmer 2,3 milióna návštevníkov, čo je o 18,9 % viac ako za rovnaké obdobie minulého roku.
viac
18.10.2016
Bojnice majú z turizmu asi 330 000 eur, do rozvoja dávajú len dve percentá
Sumu vo výške asi 330 000 eur za rok prináša každoročne do rozpočtu kúpeľného mesta Bojnice cestovný ruch. Do rozvoja turizmu v súčasnosti investuje samospráva dve až tri percentá z tejto sumy, v budúcnosti by to malo byť zaužívaná tretina až štvrtina.
viac
16.12.2021
Región Horehronie a Liptov otvorili zimnú sezónu v olympijskom duchu
Oblastná organizácia cestovného ruchu REGIÓN HOREHRONIE a LIPTOV spoločne otvorili 15. decembra 2021 zimnú sezónu plnú noviniek, sprievodných akcií a scénických programov pre všetkých, ktorí plánujú tráviť voľné chvíle na špičkovo upravených svahoch a v areáloch lyžiarskych stredísk.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %