Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
03.11.2021 01:40

Účastníci galerijného workshopu vyrobia šperky s čičmianskymi motívmi


Na ilustračnej snímke látka s čičmanským motívom.


Nitrianska galéria pripravuje workshop, na ktorom si účastníci môžu vyrobiť originálny šperk s čičmianskym motívom. Tvorivá dielňa je sprievodným podujatím k aktuálnej výstave FOLK-LORE. Workshop bude v galérii 11. novembra pod vedením sochárky Niny A. Šoškovej.


„Táto hravá dielňa bola vytvorená v rámci umeleckej rezidencie v roku 2015 v Čičmanoch a pre jej obľubu má úspech dodnes. Jej účastníci si môžu vytvoriť hravú kľúčenku alebo brošňu z edície Čičmany,“ informovala Nitrianska galéria.

Tvorivá dielňa má podľa organizátorov viacero rovín. Záujemcom predstaví dedinu Čičmany i jej charakteristické ľudové vzory. Tie sa naučia rozpoznávať aj podľa ich tradičného názvoslovia. „Podľa chuti si potom vyskladajú mozaiku ľudových motívov a následne ich budú spolu ručne vystrihovať, skladať, spájať, lepiť. Výsledkom bude originálny suvenír,“ uviedli organizátori.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
14.12.2016
I. KOHUTKOVÁ: Spoločnosť Fortischem Nováky pokračuje v znečisťovaní rieky Nitra
Závažné zistenia pokračujúceho znečisťovania rieky Nitra odpadovými vodami spoločnosťou Fortischem, a. s., Nováky prezentovala v utorok (13. 12. 2016) na tlačovej konferencii v Bratislave organizácia Greenpeace Slovensko.
viac
14.06.2021
Slovensko-ukrajinský workshop predstavil inovatívne riešenia našich miest a obcí
Podpore slovensko-ukrajinskej spolupráce na úrovni miest a obcí bol venovaný online workshop (10. 6. 2021), ktorý realizovalo Združenie miest a obcí v spolupráci s jedným z projektových partnerov - Združením ukrajinských miest (AUC).
viac
04.11.2021
Na Slovensku by mohlo vzniknúť približne 5000 parkovacích miest pre bicykle
Na Slovensku by mohlo vzniknúť približne 5000 parkovacích miest pre bicykle, predovšetkým v okolí železničných staníc. V súvislosti s prezentovaním Plánu obnovy a odolnosti SR to v Košiciach uviedol predseda vlády Eduard Heger.
viac
22.11.2021
Na rezbársku tradíciu a výrobu hračiek vo Chvojnici nadviazala tvorivá dielňa
Rezbárskou dielňou, kde sa vyrábali i hračky, bola v minulosti známa obec Chvojnica (okres Prievidza). Na niekdajšiu tradíciu nadviazala uplynulý víkend tvorivá dielňa v rámci série podujatí občianskeho združenia (OZ) Hornonitrie pod názvom Pracovné večery u Tkáčov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %