Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
03.11.2021 03:20

V Starom Meste sa bude diskutovať o otváracích hodinách prevádzok


Snímka zdroj: (ms).


V bratislavskom Starom Meste sa bude vo štvrtok (4.11.) opäť diskutovať o otváracích hodinách prevádzok v centre mestskej časti. Podujatie sa uskutoční v režime OTP, obyvatelia sa naň pre obmedzený počet musia prihlásiť. Samospráva o tom informuje na svojej webovej stránke.


Diskusiu nedávno avizovala starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová. Cieľom má byť hľadanie prijateľného konsenzu. Všeobecne záväzné nariadenie (VZN) zakotvujúce pravidlá je totiž neustále napádané prokuratúrou, naposledy na diskrimináciu v niektorých častiach dokumentu upozornil aj Protimonopolný úrad (PMÚ) SR.

Napadnuté VZN miestne zastupiteľstvo v septembri upravilo. Odstránilo diskriminačné časti a skrátilo prevádzkové hodiny pri pohostinstvách a krčmách i terasách. Tie sa majú skrátiť z 24.00 na 23.00 h, respektíve z 3.00 na 2.00 h. Účinnosť má VZN nadobudnúť 1. januára 2022. Aktuálne však mestská časť pracuje na novom znení nariadenia. "Snahou je nájsť zmier a spôsob, v ktorých zónach a prevádzkach je čo ideálne," povedala Aufrichtová.

Podľa mestskej časti ide o pár prevádzok notoricky porušujúcich pravidlá. Problémovou lokalitou je Šancova ulica v okolí budovy YMCA, niektoré prevádzky pod Michalskou bránou a na pešej zóne a tiež okolie Starej tržnice.

Stretnutie sa uskutoční vo štvrtok o 17.00 h v Zichyho paláci na Ventúrskej ulici. Pre pandemickú situáciu je počet účastníkov obmedzený na 60, je preto potrebné sa vopred prihlásiť prostredníctvom formulára.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.03.2017
Bratislave hrozí úbytok turistov
Staré Mesto plánuje už na najbližšom zastupiteľstve prijať nové všeobecne záväzné nariadenie o pravidlách času predaja v obchode a času prevádzky služieb na území mestskej časti, ktoré výrazne skráti záverečné hodiny nočných prevádzok typu nočný bar, diskotéka či klub.
viac
22.02.2021
Staré Mesto môže cez dotácie prerozdeliť viac ako 100 000 eur
Bratislavské Staré Mesto môže prostredníctvom dotačných schém prerozdeliť viac ako 100 000 eur. Na podanie projektov zostávajú záujemcom ešte tri týždne, prvé kolo žiadostí sa uzatvára 12. marca.
viac
26.03.2021
Staré Mesto vyzýva obyvateľov na vytvorenie reťaze spolupatričnosti
Bratislavské Staré Mesto vyzýva obyvateľov na vytvorenie reťaze spolupatričnosti. Vytvorená by mala byť z textilných sŕdc ozdobených rôznymi technikami, zapojiť sa môžu všetky vekové kategórie.
viac
09.11.2021
V Starom Meste sa kreuje nový návrh VZN o otváracích hodinách
V bratislavskom Starom Meste sa kreuje nové všeobecne záväzné nariadenie (VZN) o otváracích hodinách prevádzok. Návrh pripraví pracovná skupina zložená zo zástupcov prevádzkarov, obyvateľov, mestskej časti i hlavného mesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %