Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
26.03.2021 08:25

Staré Mesto vyzýva obyvateľov na vytvorenie reťaze spolupatričnosti


Ilustračná snímka.


Bratislavské Staré Mesto vyzýva obyvateľov na vytvorenie reťaze spolupatričnosti. Vytvorená by mala byť z textilných sŕdc ozdobených rôznymi technikami, zapojiť sa môžu všetky vekové kategórie.


Po uvoľnení pandemických opatrení ňou chce mestská časť vyzdobiť Rázusovo nábrežie. Aktivitou samospráva nadväzuje na literárno-výtvarnú súťaž, v rámci ktorej deti vyjadrovali svoje pocity z pandémie nového koronavírusu.

„Čím viac srdiečok obyvatelia vytvoria, tým väčšia bude radosť pri následnom zdobení nábrežia. Zo sŕdc vytvorených deťmi, mamami, starými rodičmi, chceme urobiť po uvoľnení pandemických opatrení reťaz. Na nábreží si tak každý, kto na výzvu zareaguje, nájde svoje originálne srdiečko,” priblížila starostka Starého Mesta Zuzana Aufrichtová.

Mestská časť podotýka, že pri tvorbe srdiečok na Staromestskú reťaz spolupatričnosti sa fantázii medze nekladú. Vyzdobiť ich ľudia môžu ľubovoľnou technikou, môžu byť vyšívané, potlačené, patchworkové (technika zošívania látok), batikované, pomaľované, ušité či lepené. Ľubovoľný je aj dizajn a štýl. Vítané je všetko, od abstraktných motívov, po veršíky, iniciály či odkazy a mottá.

Staromestská reťaz spolupatričnosti má priniesť spestrenie či spríjemnenie lockdownu. Návod a strih nájdu záujemcovia na webovej stránke i v aplikácii mestskej časti.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.10.2020
Vďaka regulácii parkovania vzrástol Petržalke počet obyvateľov
V bratislavskej Petržalke vzrástol po 26 rokoch počet obyvateľov s trvalým pobytom. Dôvodom bolo minuloročné spustenie miestnej parkovacej politiky.
viac
30.10.2020
V metropole využijú na oznamy o stave testovania kamery i aplikácie
Mestské časti hlavného mesta SR sú pripravené počas víkendového testovania periodicky informovať o aktuálnej situácii na jednotlivých odberných miestach. Využívať budú dostupné informačné kanály, vrátane miestneho rozhlasu i online kamerových záberov.
viac
16.06.2021
Staré mesto spúšťa bezplatnú právnu poradňu
Staré Mesto spúšťa bezplatnú právnu poradňu pre obyvateľov mestskej časti. Pro bono poradňa je realizovaná v rámci verejnoprospešných aktivít staromestského nefinančného Fondu architekta Weinwurma.
viac
03.11.2021
V Starom Meste sa bude diskutovať o otváracích hodinách prevádzok
V bratislavskom Starom Meste sa bude vo štvrtok (4.11.) opäť diskutovať o otváracích hodinách prevádzok v centre mestskej časti. Podujatie sa uskutoční v režime OTP, obyvatelia sa naň pre obmedzený počet musia prihlásiť. Samospráva o tom informuje na svojej webovej stránke.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %