Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
01.12.2021 11:25

Spolupráca L. Mikuláša a Ružomberka by mohla do regiónu priniesť milióny eur


Ružomberok.


Mestá Liptovský Mikuláš a Ružomberok budú spolupracovať pri získavaní eurofondov pre región Liptov.


Primátori oboch miest sa zaviazali k vypracovaniu integrovanej územnej stratégie, ktorá oprávňuje na čerpanie eurofondov pre aktivity a projekty zamerané na rozvoj územia. Informovala o tom hovorkyňa Liptovského Mikuláša Viktória Čapčíková s tým, že spolupráca by mohla do regiónu priniesť viac ako 20 miliónov eur.

"Medzi prioritné projekty, ktoré budú financované z dotačných prostriedkov, sme zaradili podporu zhodnocovania odpadov, znižovanie energetickej náročnosti budov aj komunitný rozvoj. Tiež dopravnú infraštruktúru s dôrazom na cyklodopravu, športovú infraštruktúru, organizáciu kultúrnych a hudobných podujatí, budovanie náučných chodníkov či riešenie sociálneho vylúčenia cez dostupné bývanie," vymenoval primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč.

V programovom období 2021 až 2027 je pre vytýčené územie rozvoja vyčlenená čiastka takmer 24 miliónov eur. Okrem oboch miest je do územia začlenených aj 16 priľahlých obcí a niektoré subjekty z oblasti regionálneho rozvoja, školstva a cestovného ruchu.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.07.2019
Žiaci dostanú moderné učebne za vyše 180 tisíc eur
Ďalším trom mestským základným školám v Liptovskom Mikuláši sa polepší. Financie vo výške 180 tisíc eur, ktoré sa poradilo získať radnici z eurofondov, poputuje na modernizáciu a vybavenie učební.
viac
12.02.2020
Na výstavbu cyklochodníka získal Liptovský Mikuláš takmer 400 000 eur
V Liptovskom Mikuláši pribudne nový úsek chodníka pre cyklistov. Napojí sa na existujúci cyklochodník pri brehu Váhu a končiť bude v Liptovskej Ondrašovej pred mostom ponad Jalovčianku. Na jeho vybudovanie získala radnica 388 442 eur z eurofondov.
viac
21.05.2020
V centre mesta pribudla nabíjacia stanica pre elektrobicykle
Cyklisti môžu od tohto týždňa využívať novú nabíjaciu stanicu pre elektrobicykle v centre Liptovského Mikuláša. Nabíjačka sa nachádza na Námestí osloboditeľov v blízkosti fontány Metamorfózy a ide o prvú svojho druhu v meste. Nabíjať sa na nej môžu naraz štyri bicykle.
viac
30.12.2020
Liptovské mestá a obce podpísali memorandum o príprave stratégie rozvoja
Predstavitelia Ružomberka, Liptovského Mikuláša a okolitých obcí podpísali v utorok Memorandum o príprave Integrovanej územnej Stratégie mestského rozvoja Ružomberok-Liptovský Mikuláš. Informoval o tom hovorca mesta Ružomberok Viktor Mydlo.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %