Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
01.02.2023 10:35

V Liptovskom Mikuláši plánujú rekonštrukciu jaslí aj úpravu ihriska


Ilustračná snímka.


Mesto Liptovský Mikuláš plánuje počas aktuálneho roka uskutočniť šesť projektov, na ktoré získali 950 000 eur z externých zdrojov.


Postupne tak v meste začnú napríklad s prácami na rekonštrukcii detských jaslí a úprave ihriska s umelou trávou. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.

"V areáloch škôl pribudnú nové cykloprístrešky a spustíme aj virtuálnu envirovýchovu. Zvýšime tiež informačnú a kybernetickú bezpečnosť a zefektívnime manažment údajov mesta," načrtla hovorkyňa. Okrem toho podľa Čapčíkovej v tomto roku ukončia ďalšie štyri projekty v sociálnej oblasti, na ktoré získali 660 000 eur.

Hovorkyňa uviedla, že na schválenie čaká ďalších sedem projektov v sume 2,4 milióna eur. Nenávratné financie mesto žiada na podporu udržateľnosti a odolnosti kultúrneho domu v Ploštíne, zveľadenie Vrbického cintorína či zvýšenie kapacity triedeného zberu odpadov v meste. Tiež na opravu strechy mestskej plavárne, zníženie energetickej náročnosti budovy Verejnoprospešných služieb, dobudovanie kompostárne či štvrtú etapu cyklochodníka v Okoličnom.

"Zamestnanci mestského úradu v týchto dňoch pracujú na príprave ďalších projektov, aby mohli v prípade zverejnenia vhodných výziev ihneď reagovať," povedala hovorkyňa. Ako ďalej konkretizovala, v balíku pripravovaných projektov je rekonštrukcia Základnej školy Nábrežie Dr. Aurela Stodolu, rozšírenie kapacity materských škôl, podjazd pre cyklistov v Okoličnom a dobudovanie futbalového štadióna pre potreby najvyššej súťaže.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
22.07.2019
Žiaci dostanú moderné učebne za vyše 180 tisíc eur
Ďalším trom mestským základným školám v Liptovskom Mikuláši sa polepší. Financie vo výške 180 tisíc eur, ktoré sa poradilo získať radnici z eurofondov, poputuje na modernizáciu a vybavenie učební.
viac
23.08.2019
Mesto získalo od začiatku roka 2,5 milióna eur z eurofondov
Mesto Liptovský Mikuláš získalo za uplynulých osem mesiacov 2,5 milióna eur z externých zdrojov. Od začiatku roka tak radnica financuje z eurofondov celkom 15 projektov. Ide predovšetkým o podporu v oblasti školstva, projekty zo sociálnej oblasti a o revitalizáciu verejných priestranstiev.
viac
18.11.2019
Mesto získalo 70-tis. eur na modernizáciu učební v základnej škole
Na modernizáciu učební v Základnej škole (ZŠ) Márie Rázusovej Martákovej v Liptovskom Mikuláši pôjde 70-tis. eur. Radnica ich získala z eurofondov.
viac
01.12.2021
Spolupráca L. Mikuláša a Ružomberka by mohla do regiónu priniesť milióny eur
Mestá Liptovský Mikuláš a Ružomberok budú spolupracovať pri získavaní eurofondov pre región Liptov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %