Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
18.11.2019 12:10

Mesto získalo 70-tis. eur na modernizáciu učební v základnej škole


Základná škola Márie Rázusovej Martákovej


Na modernizáciu učební v Základnej škole (ZŠ) Márie Rázusovej Martákovej v Liptovskom Mikuláši pôjde 70-tis. eur. Radnica ich získala z eurofondov.


Financie použijú na zriadenie a vybavenie jazykovej učebne pre 18 žiakov. Poslúžia aj na inštaláciu a vybavenie učebne a laboratória biochémie pre 30 žiakov. Informovala o tom hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.      

"Hlavným cieľom projektu je zvýšenie kvality vzdelávania odborných predmetov modernizáciou a vybavením odborných učební. Ide nám aj o zlepšenie výsledkov žiakov a ich lepšie budúce uplatnenie na trhu práce. Zámerom je tiež rozvoj materiálno-technického vybavenia škôl ako centier celoživotného vzdelávania," skonštatovala hovorkyňa.

Radnica tak skompletizovala zoznam mestských ZŠ, pre ktoré sa v tomto roku podarilo získať peniaze na modernizáciu učební. Ide o ZŠ Nábrežie Dr. Aurela Stodolu, ZŠ s materskou školou (MŠ) Demänovská cesta, ZŠ Janka Kráľa a ZŠ s MŠ Okoličianska. "Realizáciu všetkých piatich projektov, po zazmluvnení a kontrole verejného obstarávania, predpokladáme v budúcom roku," dodala Michaela Dobrotková z mestského úradu.    

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.04.2016
Znížením dane za letné terasy chce radnica oživiť centrum mesta
Samospráva Liptovského Mikuláša sa rozhodla bojovať s vyľudneným hlavným námestím.
viac
22.07.2019
Žiaci dostanú moderné učebne za vyše 180 tisíc eur
Ďalším trom mestským základným školám v Liptovskom Mikuláši sa polepší. Financie vo výške 180 tisíc eur, ktoré sa poradilo získať radnici z eurofondov, poputuje na modernizáciu a vybavenie učební.
viac
23.08.2019
Mesto získalo od začiatku roka 2,5 milióna eur z eurofondov
Mesto Liptovský Mikuláš získalo za uplynulých osem mesiacov 2,5 milióna eur z externých zdrojov. Od začiatku roka tak radnica financuje z eurofondov celkom 15 projektov. Ide predovšetkým o podporu v oblasti školstva, projekty zo sociálnej oblasti a o revitalizáciu verejných priestranstiev.
viac
01.02.2023
V Liptovskom Mikuláši plánujú rekonštrukciu jaslí aj úpravu ihriska
Mesto Liptovský Mikuláš plánuje počas aktuálneho roka uskutočniť šesť projektov, na ktoré získali 950 000 eur z externých zdrojov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %