Utorok 23.04.2024
Dnes má meniny 
Vojtech
°C
22.07.2019 11:55

Žiaci dostanú moderné učebne za vyše 180 tisíc eur


Ilustračná snímka, zdroj: zslmokolicne


Ďalším trom mestským základným školám v Liptovskom Mikuláši sa polepší. Financie vo výške 180 tisíc eur, ktoré sa poradilo získať radnici z eurofondov, poputuje na modernizáciu a vybavenie učební.


„Koncepčná práca a zásobník projektov, ktoré prezieravo priebežne chystáme, prináša ovocie. Doslova každý týždeň sa v ostatných mesiacoch môžeme pochváliť získavaním externých zdrojov. Práve získavanie externých zdrojov do určitej miery supluje stopku, ktorú nám na investície do mesta vystavila časť poslancov mestského parlamentu,“ uviedol primátor Ján Blcháč.

Moderná polytechnická učebňa s kapacitou 16 žiakov pribudne v Základnej škole Nábrežie Dr. Aurela Stodolu. Učebňa bude disponovať aj pracoviskom na obrábanie kovov a dreva, pílenie, brúsenie a vŕtanie. „Zriadenie učebne bude prínosné z hľadiska podpory rozvíjania tvorivosti, zážitkového učenia, zručností a prispeje k úspešnému začleneniu žiaka do praktického života a na trh práce,“ podotkla Jana Kormaníková z oddelenia projektového manažmentu mestského úradu. Na túto učebňu mesto dostalo 55 tisíc eur.

Modernizáciou jazykového laboratória za 10 tisíc eur prejde učebňa v Základnej škole s materskou školou Demänovská. „V miestnosti pre 18 žiakov zavedieme moderné informačno - komunikačné technológie, zakúpime didaktickú techniku a študijnú literatúru. Vytvoríme podmienky pre samovzdelávanie, zvýši sa podiel e-learningu vo vyučovaní cudzích jazykov,“ ozrejmila Kormaníková.

Podporu v hodnote 115 tisíc eur dostala aj modernizácia učební v Základnej škole s materskou školou Okoličianska. K inovácii dôjde vo výučbe prírodovedného vzdelávania, a to prostredníctvom nového materiálno-technického vybavenia fyzikálnej a chemickej učebne. V priestoroch vzniknú laboratórne pracoviská s ineraktívnymi tabuľami a dataprojektormi pre 36 žiakov.

Autor: (ts-MsÚ Liptovský Mikuláš)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.07.2019
Liptovský Hrádok získal 117-tis. eur pre základné školy
Skvalitnenie materiálno-technickej základne čaká dve základné školy (ZŠ) v Liptovskom Hrádku. Financie na vylepšenia vo výške 117.000 eur získalo mesto z Európskeho fondu regionálneho rozvoja. Samospráva o tom informovala na oficiálnej webovej stránke.
viac
18.11.2019
Mesto získalo 70-tis. eur na modernizáciu učební v základnej škole
Na modernizáciu učební v Základnej škole (ZŠ) Márie Rázusovej Martákovej v Liptovskom Mikuláši pôjde 70-tis. eur. Radnica ich získala z eurofondov.
viac
25.09.2020
Mesto získalo na modernizáciu učební ZŠ viac ako jeden milión eur
Mesto Žilina získalo viac ako jeden milión eur z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP) na modernizáciu odborných učební základných škôl (ZŠ).
viac
01.12.2021
Spolupráca L. Mikuláša a Ružomberka by mohla do regiónu priniesť milióny eur
Mestá Liptovský Mikuláš a Ružomberok budú spolupracovať pri získavaní eurofondov pre región Liptov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %