Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
30.07.2019 03:55

Liptovský Hrádok získal 117-tis. eur pre základné školy


Základná škola s materskou školou Ul. JD Matejovie v Liptovskom Hrádku


Skvalitnenie materiálno-technickej základne čaká dve základné školy (ZŠ) v Liptovskom Hrádku. Financie na vylepšenia vo výške 117.000 eur získalo mesto z Európskeho fondu regionálneho rozvoja. Samospráva o tom informovala na oficiálnej webovej stránke.


Pre ZŠ s materskou školou (MŠ) na Ulici J. D. Matejovie získalo mesto bezmála 70.000 eur. Podľa vedúcej odboru organizačného, školstva a sociálnych vecí na Mestskom úrade v Liptovskom Hrádku Martiny Harichovej tu dobudujú učebňu techniky a učebňu informačno–komunikačných technológií. V škole vznikne aj chemické laboratórium.       

Viac ako 47-tis. eur dostala samospráva pre ZŠ s MŠ Hradná, kde dobudujú knižnicu a učebňu informačno–komunikačných technológií. „V prvom kole naše žiadosti o nenávratný finančný príspevok neboli úspešné. Potešilo ma, keď som v pošte našiel rozhodnutie o zmene rozhodnutia o neschválení žiadosti o nenávratný finančný príspevok.  Tieto peniaze našim dvom školám veľmi pomôžu,“ povedal liptovskohrádocký primátor Branislav Tréger s tým, že v školách opäť dôjde k maximálnemu skvalitneniu materiálno-technickej základne.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
05.10.2016
Mesto Zvolen pripravuje polmiliónovú obnovu športového areálu pri ZŠ Hrnčiarska
Vo Zvolene sa modernizovalo počas letných prázdnin viacero škôl. Vymenili sa palubovky v niektorých telocvičniach, školy sa zateplili, dostali nové okná, opravili sa strechy.
viac
22.07.2019
Žiaci dostanú moderné učebne za vyše 180 tisíc eur
Ďalším trom mestským základným školám v Liptovskom Mikuláši sa polepší. Financie vo výške 180 tisíc eur, ktoré sa poradilo získať radnici z eurofondov, poputuje na modernizáciu a vybavenie učební.
viac
14.05.2020
Cyklochodník by mohol pokračovať aj za hranicami Liptovského Mikuláša
Cyklochodník v Liptovskom Mikuláši by mohol pokračovať aj za hranicami mestského katastra. Predstavitelia liptovskomikulášskej radnice plánujú napojenie smerom na západ pozdĺž severného brehu Liptovskej Mary k Ružomberku a na východ k Liptovskému Hrádku.
viac
20.06.2022
Hurbanovo zmodernizovalo dve základné školy za vyše 183 000 eur
Mesto Hurbanovo zmodernizovalo Základnú školu s Materskou školou Árpáda Fesztyho s vyučovacím jazykom maďarským a Základnú školu Nám. Konkolyho–Thege č. 2 v Hurbanove. V školách vznikli nové učebne pre vyučovanie informačno-komunikačných technológií a prírodovedné učebne.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %