Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
29.04.2021 07:45

Liptovský Mikuláš zažiadal o nenávratné zdroje vo výške 300 000 eur


Mestský úrad v Liptovskom Mikuláši.


Žiadosti o získanie nenávratných finančných prostriedkov vo výške približne 300 000 eur podali za uplynulé týždne liptovskomikulášski mestskí úradníci.


Mesto z nich chce financovať šesť projektov, napríklad obnovu objektu detských jaslí, nové outdoorové fitnes prvky na Podbrezinách, renovácie na Háji Nicovô či doplnenie cyklistickej infraštruktúry.

„Na stavebné úpravy detských jaslí žiadame z Envirofondu sumu 194 000 eur. Projekt by vyriešil zateplenie fasád a striech, výmenu okien a prestrešenie južnej terasy. Výsledkom by malo byť zníženie energetickej náročnosti budov v areáli detských jaslí,” vysvetlila hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš Viktória Čapčíková.

Od ministerstva vnútra chce vedenie liptovskomikulášskej radnice získať peniaze na obnovu 16 liatinových vencov, ktoré lemujú vstup k pamätníku na Háji Nicovô. „Vence pochádzajú z roku 1961 a vzhľadom na vek a pôsobenie poveternostných podmienok sú v zlom stave,” dodala hovorkyňa.

Dotáciu vybavujú aj na výmenu opotrebovanej umelej trávy na futbalovom štadióne na Podbrezinách. Okrem trávnika by vymenili aj poškodené striedačky. Ako zdôraznila Čapčíková, ihrisko potom bude využiteľné pre širokú verejnosť, rozšírené o možnosť pestovania ďalších športov ako bedminton či ragby.

„V prípade, že radnica získa dotáciu zo Žilinského samosprávneho kraja, pribudnú na Jefremovskej ulici štyri vonkajšie fitnes prvky. Moderná inteligentná lavička by mohla vyrásť pri cyklochodníku v blízkosti mosta do Palúdzky,” konkretizovala Čapčíková.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.07.2020
V L. Mikuláši pribudne ďalší úsek vnútromestskej cyklotrasy
Mesto Liptovský Mikuláš plánuje v budúcom roku vybudovať ďalší úsek vnútromestskej cyklotrasy v dĺžke takmer pol kilometra. Na stavebné práce získala radnica 88 000 eur z externých zdrojov.
viac
16.12.2020
Mesto upustilo z viacerých plánovaných investícií na rok 2021
Viacero plánovaných investícií z budúcoročného rozpočtu Sobraniec počas jeho prípravy pre nedostatok finančných zdrojov vypustili. Uviedol to primátor mesta Pavol Džurina. O návrhu rozpočtu na roky 2021 - 2024 má v utorok popoludní rozhodnúť mestské zastupiteľstvo (MsZ).
viac
13.05.2021
Prešovská župa podporí cyklodopravu na svojom území vo výške 820-tisíc eur
Dokončiť cyklodiaľnicu Eurovelo 11, prepojiť Vysoké Tatry so Slovenským rajom, vybudovať novú cykloturistickú trasu pútnického významu na Spiši, ale aj okruh okolo Domaše. To je len zlomok plánov Prešovského samosprávneho kraja v oblasti cyklodopravy.
viac
13.07.2021
Beluša vytvorí viac miest pre aktívny oddych a šport
Obdobie letných prázdnin skôr evokuje relax a zmiernenie pracovného tempa. Podľa schváleného čerpania rezervného fondu a výdavkov obecného rozpočtu zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Beluši v mesiaci jún to však v najväčšej obci Trenčianskeho kraja na „uhorkovú sezónu“ nevyzerá.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %