Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
16.12.2020 12:20

Mesto upustilo z viacerých plánovaných investícií na rok 2021


Mestský úrad Sobrance.


Viacero plánovaných investícií z budúcoročného rozpočtu Sobraniec počas jeho prípravy pre nedostatok finančných zdrojov vypustili. Uviedol to primátor mesta Pavol Džurina. O návrhu rozpočtu na roky 2021 - 2024 má v utorok popoludní rozhodnúť mestské zastupiteľstvo (MsZ).


Celkové príjmy rozpočtu mesta Sobrance na rok 2021 sú rozpočtované vo výške 9,4 milióna eur. Kapitálové výdavky by mali dosiahnuť necelých 2,4 milióna eur. Na ich krytie mesto uvažuje s návratnými zdrojmi financovania – úvermi, čo má pomôcť pokryť financovanie spoluúčastí na projektoch.

„Na sídlisku sme plánovali napríklad tzv. staničky na tuhý komunálny odpad, počítali sme so sumu 50 000 eur. Napokon sme ich vyškrtli. Časť by sme však chceli zrealizovať z financií z rezervného fondu. Škrtnúť sme museli aj parkovisko pri základnej škole. Budúcoročné zdroje ani zďaleka nezodpovedajú našim predstavám toho, čo by sme chceli v budúcom roku urobiť,“ povedal primátor.

Ak by nedošlo k poklesu príjmov podielových daní pre koronakrízu, podľa neho by sa to odrazilo aj vo výdavkovej časti. „Na budúci rok však máme v návrhu rozpočtu zakomponované dve veľké stavby, ktoré by sa mali zrealizovať. Ide o výstavbu novej materskej školy a nový park v medziblokovom priestore,“ povedal s tým, že financované budú z eurofondov, pričom spolufinancovanie mesta predstavuje v oboch prípadoch päť percent. Ak poslanci predložený návrh rozpočtu schvália, spolu takmer dva milióny eur pôjdu napríklad aj na výstavbu kompostoviska, na projektové dokumentácie, rekonštrukcie denného centra a zariadení pre seniorov, priestorov pre mestskú políciu, či domu smútku. Obnoviť chcú aj chodník na Školskej ulici i odborné učebne na tunajších základných školách.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
15.06.2020
Na 8 projektov použije dubnická samospráva 960 000 eur z rezervného fondu
Na osem investičných akcií v Dubnici nad Váhom pôjde v tomto roku z rezervného fondu mesta 960 000 eur. Zmenou rozpočtu o tom rozhodli na minulotýždňovom zasadnutí mestského zastupiteľstva dubnickí poslanci.
viac
24.02.2021
Mesto Košice má v tomto roku hospodáriť s rozpočtom 236,3 milióna eur
Mesto Košice bude v tomto roku hospodáriť s rozpočtom okolo 236 miliónov eur. Celkový rozpočet je zostavený ako prebytkový. Na svojom utorkovom (23. 2.) rokovaní ho odobrilo mestské zastupiteľstvo (MsZ).
viac
26.02.2021
Mesto Šahy chce realizovať viaceré investície
Mesto Šahy plánuje v roku 2021 zrealizovať viaceré investície. Týkať sa budú školstva, zdravotníctva i verejných priestorov. Na ďalšie aktivity, ktoré sa týkajú predovšetkým dopravy, chce mesto v priebehu roka pripraviť projektovú dokumentáciu.
viac
13.07.2021
Beluša vytvorí viac miest pre aktívny oddych a šport
Obdobie letných prázdnin skôr evokuje relax a zmiernenie pracovného tempa. Podľa schváleného čerpania rezervného fondu a výdavkov obecného rozpočtu zo zasadnutia Obecného zastupiteľstva v Beluši v mesiaci jún to však v najväčšej obci Trenčianskeho kraja na „uhorkovú sezónu“ nevyzerá.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %