Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
04.06.2020 01:15

Slávnostné otvorenie Považskej lesnej železničky


Pozvánka.


Slávnostné otvorenie Považskej lesnej železničky sa uskutoční v piatok 5. júna o 13. hodine v Múzeu liptovskej dediny v Pribyline. Súčasťou programu bude aj ukážková jazda železničkou.


Úzkorozchodnú trať spájajúcu areál Múzea liptovskej dediny v Pribyline s depom Považskej lesnej železnice dobudoval Žilinský samosprávny kraj z eurofondov.

V rámci projektu sa upravila takmer kilometer dlhá trať, oceľový most a dve nástupištia, kadiaľ bude premávať historická vlaková súprava zachránená z pôvodnej železnice.

Autor: (Martina REMENCOVÁ, hovorkyňa kancelárie predsedníčky ŽSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.05.2018
Na Oravskej lesnej železnici otvorili hlavnú turistickú sezónu
Podujatím Keď odfúkne lokomotíva v nedeľu v Oravskej Lesnej slávnostne otvorili hlavnú turistickú sezónu na Oravskej lesnej železnici. Okrem kultúrneho programu bola pre návštevníkov pripravená aj spomienka na významné výročia Oravskej lesnej železnice, Oravského múzea či parnej lokomotívy Gontkulák
viac
09.05.2020
Kultúrne inštitúcie začínajú vítať prvých návštevníkov po dvoch mesiacoch
V súvislosti so zrýchleným uvoľňovaním bezpečnostných opatrení proti novému koronavírusu, ktoré schválila vláda s platnosťou od 6.mája, otvárajú svoje brány návštevníkom nielen vonkajšie expozície kultúrnych inštitúcií, ale i samotné múzeá, galérie, či knižnice.
viac
26.05.2021
Otvorenie pastierskej sezóny v Múzeu kysuckej dediny
Kysucké múzeum, organizácia v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja, pripravilo pre návštevníkov Múzea kysuckej dediny 30. 5. 2021 podujatie pod názvom Otvorenie pastierskej sezóny, ktoré bude spojené aj s váľaním mája.
viac
11.11.2021
V skanzene vysadili unikátny ovocný sad
V Múzeu liptovskej dediny v Pribyline zasadili ovocné stromy historických odrôd. Ide o jediný sad svojho druhu na území skanzenov Slovenska. TASR o tom informoval riaditeľ správcovského Liptovského múzea Michal Kovačic s tým, že stromy vysadili v spolupráci s tímom ovocinárov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %