Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
13.05.2021 10:30

Nový cintorín na Chrenovej chce mesto spustiť do prevádzky v júni


Snímka zdroj: (mesto Nitra, Roman ORAVEC).


Nový cintorín v nitrianskej mestskej časti Chrenová by mal byť spustený do prevádzky už o niekoľko týždňov. Podľa informácií z radnice je jeho otvorenie naplánované na mesiac jún.


Mesto prebralo stavbu nového cintorína vlani na jar. Následne magistrát organizoval verejné obstarávanie na vnútorné vybavenie domu smútku. Výška investície bola takmer 70 000 eur. „V rámci nej mesto obstaralo 36 lavíc, kríž z dubového dreva, katafalk, rečnícky pult, stojany na vence a kvety, svietniky a ďalšie potrebné vybavenie,“ uviedol magistrát.

Na novom cintoríne bude k dispozícii 2525 hrobových miest. Okrem domu smútku sú jeho súčasťou aj kolumbárium a rozptylová lúka. „Celková rozloha cintorína je 17 000 štvorcových metrov,“ informoval mestský úrad.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
23.06.2016
K ruinám Zoborského kláštora vedie nový náučný chodník
Na nitrianskom Zobore vznikol nový náučný chodník, ktorý vedie k ruinám Zoborského kláštora. Náučný chodník vybudovali aktivisti zo Zoborského skrášľovacieho spolku.
viac
05.03.2020
Nový mestský cintorín začne slúžiť Nitranom od mája
Nový mestský cintorín na Chrenovej v Nitre by mal od mája tohto roka začať slúžiť obyvateľom mesta. Jeho výstavba je ukončená, kolaudácia je naplánovaná na koniec apríla.
viac
04.06.2020
Slávnostné otvorenie Považskej lesnej železničky
Slávnostné otvorenie Považskej lesnej železničky sa uskutoční v piatok 5. júna o 13. hodine v Múzeu liptovskej dediny v Pribyline. Súčasťou programu bude aj ukážková jazda železničkou.
viac
15.12.2020
Nitra chce do tvorby nového územného plánu zapojiť aj verejnosť
Mesto Nitra bude mať nový územný plán. Radnica už začala s jeho prípravou, do ktorej postupne zapája odbory mestského úradu i odborníkov z praxe a z akademickej obce.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %