Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
26.05.2021 02:20

Prievidza spúšťa aktivity k ďalšiemu ročníku participatívneho rozpočtu


Ilustračná snímka.


Obyvatelia budú môcť v najbližších mesiacoch navrhnúť a hlasovať za projekty, ktoré podľa ich názoru zlepšia prostredie v meste. Informoval o tom hovorca mesta Michal Ďureje.


„Zapojením sa do projektu participatívneho rozpočtu budú môcť obyvatelia priamo rozhodovať o časti finančných prostriedkov z rozpočtu mesta. Môžu tvoriť konkrétne projekty, ktorých realizáciu budú vyberať v celomestskom hlasovaní,” spomenul Ďureje.

Prvé verejné stretnutie, kde budú môcť obyvatelia predstaviť svoje nápady a projekty, bude podľa neho v stredu popoludní v kultúrnom a spoločenskom stredisku. „Verejná diskusia umožní rokovania o všetkom, čo sa týka rozpočtu, a zároveň umožní prijímať relevantné rozhodnutia,” doplnil.

Obyvatelia, ktorí majú záujem využiť finančné prostriedky z  participatívneho rozpočtu, budú môcť predkladať návrhy a podnety z rôznych oblastí spoločenského života, ako sú šport, kultúra, životné prostredie, mládež či seniori. Prostredníctvom rôznych mechanizmov participatívneho rozpočtu podnety postupne spracujú do projektovej podoby.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.12.2016
Na realizáciu zámerov obyvateľov vyčlenila radnica 40 000 eur
Po prvý raz budú môcť obyvatelia Prievidze rozhodovať o pridelení financií mesta na rôzne projekty. Na tento účel vyčlenila samospráva v budúcoročnom rozpočte 40 000 eur.
viac
02.03.2020
Mesto vyzýva na predkladanie projektov financovaných z participatívneho rozpočtu
Mesto Spišská Belá prichádza aj v roku 2020 s možnosťou participácie svojich občanov na rozhodovaní o verejnom živote. Projekty je možné predkladať do 31. marca 2020.
viac
03.11.2020
Začalo sa hlasovanie o projektoch participatívneho rozpočtu Trnavského kraja
Od 2. až do 15. novembra sa v Trnavskom samosprávnom kraji (TTSK) koná hlasovanie o podpore projektov z participatívneho rozpočtu (PR). V rámci jeho druhého ročníka obyvatelia môžu hlasovať online za najmenej tri spomedzi 105 projektov.
viac
08.06.2021
TSK podporí v rámci participatívneho komunitného rozpočtu 53 projektov
O hlasy verejnosti bojovalo počas dvoch týždňov 80 projektov, podmienkou na úspešnú realizáciu bol zisk minimálne 150 hlasov. Do hlasovania prišlo rekordných viac ako 19 tisíc hlasov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %