Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
09.03.2021 01:40

Prešov pripravuje rekonštrukciu a odvodnenie ulice Kúty


Snímka zdroj: (pis.sk).


Mesto Prešov pripravuje rekonštrukciu a odvodnenie cestnej komunikácie na ulici Kúty. V súčasnosti sa uskutočňuje proces usporiadania pozemkov.


Radnica vyzýva miestnych obyvateľov, ktorí odvádzajú dažďovú vodu na cestu, aby v čo najkratšom čase vykonali nápravu. Informoval o tom hovorca mesta Vladimír Tomek.

„Na cestnej komunikácii na ulici Kúty nie je vybudovaná zrážková kanalizácia a dažďová voda preto nemá kam odtekať. V minulosti odtekala zrážková voda do rieky Sekčov cez záhrady. Tie však v súčasnosti nahradili stavby, ktoré tomu zabraňujú. Postupné zahusťovanie územia v tejto lokalite spôsobuje, že po intenzívnejšom daždi voda zostáva na ceste,” uviedol Tomek.

Radnica preto vyzýva miestnych obyvateľov, aby v čo najkratšom čase v súvislosti s odvádzaním dažďovej vody na cestnú komunikáciu vykonali nápravu.

„Po ukončení rekonštrukcie budú musieť zrážkové vody zadržiavať na svojich pozemkoch a vypúšťanie vody na cestu nebudeme tolerovať,” skonštatoval Tomek.

Pri rekonštrukcii cesty sa podľa jeho slov počíta aj s odvodnením vozovky. Dôjde tiež k úprave nivelety a rozšíreniu komunikácie v úsekoch, kde to umožňujú šírkové parametre vozovky. V časti, kde bude uložená dažďová kanalizácia, sa budú meniť aj podkladové vrstvy vozovky. Niveleta miestnej komunikácie sa upraví tak, aby pozdĺžny sklon v celom rekonštruovanom úseku mal stúpanie. Celková dĺžka rekonštruovaného úseku je 480 metrov. Realizácia je plánovaná na rok 2021.

„Vzhľadom na to, že niektoré časti pripravovanej stavby sa nachádzajú na pozemkoch, ktoré nie sú vo vlastníctve mesta, konečný termín bude závisieť aj od usporiadania týchto pozemkov a následného vydania stavebného povolenia,” dodal Tomek.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.11.2019
Rekonštrukcia MŠ na Važeckej ulici si vyžiadala viac ako milión eur
Materská škola (MŠ) na Važeckej ulici je ďalšou z prešovských škôlok, v ktorej sa po rekonštrukcii vytvorili lepšie podmienky nielen na výučbu, ale aj na hranie a zábavu detí i predškolákov.
viac
31.08.2020
Na vynovené ulice Štefánikova a Hviezdoslavova sa vráti doprava
Ulice Štefánikova a Hviezdoslavova v centre Prešova pri novom obchodnom centre (OC) budú opäť plne prejazdné. Novinkou bude jednosmerka na Ulici Janka Borodáča v smere od Pavlovičovho námestia na Štefánikovu ulicu. Informoval o tom hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek.
viac
07.06.2021
Nitra pripravuje rekonštrukciu Hollého ulice
Nitrianska radnica pripravuje rozsiahlu rekonštrukciu Hollého ulice, ktorá je jednou zo spojníc centra mesta s najväčším nitrianskym sídliskom Klokočina a mestskou časťou Čermáň. Frekventovaná dopravná tepna by mala podľa magistrátu prejsť aj podstatnou modernizáciou.
viac
13.07.2021
Projekt Agátka na Družbe počíta s 280-metrovým umelým potokom
Mesto Trnava sa chystá na ďalšiu z revitalizácií vnútroblokov, v rámci ktorej modernizuje sídliskové priestory postupne vo všetkých obytných štvrtiach mesta.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %