Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
31.08.2020 09:10

Na vynovené ulice Štefánikova a Hviezdoslavova sa vráti doprava


Snímka zdroj: (msú).


Ulice Štefánikova a Hviezdoslavova v centre Prešova pri novom obchodnom centre (OC) budú opäť plne prejazdné. Novinkou bude jednosmerka na Ulici Janka Borodáča v smere od Pavlovičovho námestia na Štefánikovu ulicu. Informoval o tom hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek.


„Kompletná rekonštrukcia cestných komunikácií a chodníkov v okolí nového OC je už ukončená. Uzávierka ulíc trvá od 10. februára 2020 a skončí sa v pondelok,” uviedol Tomek. V súvislosti s ukončením uzávierky ulíc Štefánikova a Hviezdoslavova bude od utorka (1. 9.), od skorých ranných hodín obnovená cestná premávka na oboch uliciach.     

„Zároveň bude sprevádzkovaná zmodernizovaná cestná dopravná signalizácia na križovatke ulíc Štefánikova – Grešova – Masarykova – Hlavná, taktiež novovybudovaná cestná dopravná signalizácia pre chodcov na Hviezdoslavovej ulici a cestná dopravná signalizácia pre chodcov na Okružnej ulici. Signálny plán cestnej dopravnej signalizácie na križovatke ulíc Okružná a Požiarnická sa vráti do svojho pôvodného režimu,” vysvetlil Tomek.      

Od začiatku septembra začnú premávať po uliciach Štefánikova a Hviezdoslavova linky MHD. Do svojich pôvodných trás sa vrátia všetky linky.     

„Oplotenie staveniska bude posunuté a osadené po obvode stavby OC. Z dočasného parkoviska na mieste bývalej tržnice, ktoré slúžilo počas uzávierky komunikácie pre obyvateľov bytového domu na Hviezdoslavovej ulici bude vytvorený priestor pre zásobovanie a logistiku stavby OC,” povedal hovorca mesta.      

V súvislosti s ukončením uzávierky ulíc Štefánikova a Hviezdoslavova dochádza aj k zjednosmerneniu ulice Janka Borodáča v smere od Pavlovičovho námestia na Štefánikovu ulicu. „Bude tak zokruhovaná cestná premávka po uliciach Hviezdoslavova, Janka Borodáča a Štefánikova a pribudnú parkovacie miesta na jednosmerných častiach Hviezdoslavovej ulice a ulice Janka Borodáča, čo prinesie uľahčenie parkovania pre obyvateľov týchto ulíc, a taktiež pre klientov Finančnej správy SR a pre vodičov privážajúcich a odvážajúcich deti z a do Evanjelickej spojenej školy,” dodal Tomek.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
01.07.2020
Na Štefánikovej a Hviezdoslavovej ulici položia protihlukový asfalt
Na prešovských cestách v centre mesta bude prvý raz použitá protihluková asfaltová zmes. Špeciálna asfaltová vrstva bude položená na vozovke v závere rekonštrukcie ulíc Hviezdoslavova a Štefánikova.
viac
22.12.2020
Mesto Prešov v spolupráci s NDS rekonštruuje cestu Za Kalváriou
Mesto Prešov opravuje cestu na ulici Za Kalváriou. Vybudovaná bude nová dažďová kanalizácia a v ďalšej fáze rekonštrukcie pribudne nový asfalt.
viac
14.06.2021
Vnútroblok na Hviezdoslavovej a Štefánikovej ulici prešiel veľkými zmenami
Prešovčania bývajúci na Hviezdoslavovej a Štefánikovej ulici si môžu oddýchnuť vo vynovenom vnútrobloku. Pribudla tu zeleň, lavičky, ale aj detské ihrisko.
viac
15.03.2022
Začína sa rozsiahla rekonštrukcia mosta na Škultétyho ulici v Prešove
Most na Škultétyho ulici v Prešove je jedným z najvyťaženejších dopravných objektov, čomu podľa radnice zodpovedá aj jeho stav. Po dlhých rokoch sa však dočká obnovy. Samospráva v pondelok odovzdala stavbu zhotoviteľovi.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %