Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
30.10.2021 11:30

Povrch cyklotrasy v lesoparku medzi Račou a Bielym krížom obnovili


Ilustračná snímka


V bratislavských mestských lesoch opravili povrch asfaltovej cyklotrasy medzi Račou a Bielym krížom. V tomto úseku boli hlásené časté zranenia cyklistov pre rozbitý povrch cesty.


"Oprava cesty je súčasťou našej snahy spraviť z lesoparku najkvalitnejší voľnočasový areál v regióne. Táto asfaltka je špecifická aj tým, že popri nej vedie lesom oddelená trasa pre peších a tiež singletrail pre horských cyklistov. Každá skupina tak má svoj priestor," uviedol riaditeľ Mestských lesov v Bratislave Matej Dobšovič.       

Zeleno značená cyklotrasa číslo 5012 s dĺžkou 4,6 kilometra sa začína v Rači a končí v rekreačnom areáli Biely kríž. Keďže povrch v celej dĺžke tvorí asfalt, je obľúbená u cestných, ale aj u horských cyklistov. Asfaltová cesta prechádza cez územia v správe viacerých lesných subjektov, najväčšia časť leží práve v Mestských lesoch Bratislavy. V minulosti bola opravená spodná časť cesty nad Račou, teraz dostala úplne nový asfaltový povrch 1,5 kilometra dlhá horná časť cesty po hranicu bratislavských mestských lesov.       

Mestská organizácia tvrdí, že úseky na opravu ciest vyberá na základe údajov z aplikácie, ktorú používajú športovci na zaznamenávanie svojich aktivít. V prípade asfaltových ciest sú prioritne opravované úseky najvyužívanejšie na cyklistiku. "V súčasnosti už máme rozpracovanú alebo hotovú projektovú dokumentáciu aj na všetky zostávajúce cesty, ktoré na rekonštrukciu čakajú od 70. rokov minulého storočia," spresnila organizácia. Deklaruje snahu mať  infraštruktúru na rekreáciu v hlavnom meste na úrovni Rakúska. "Úseky budeme postupne opravovať tak, ako budeme schopní zabezpečiť financovanie rekonštrukcií," podotkli Mestské lesy v Bratislave.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.06.2016
Rača upozorňuje na riziko vzniku požiarov, obáva sa situácie z minulého roku
Mestská časť Rača chce v súvislosti s horúčavami vystríhať obyvateľov Rače a návštevníkov okolitých vinohradov a lesov pred požiarmi, ktoré sa po minulom roku stali mementom pre všetkých Račanov.
viac
15.08.2016
Na Borkút sa turisti aj cyklisti dostanú novoupraveným lesným chodníkom
Prešovčania aj ďalší milovníci prírody sa môžu dostať po novoupravenej lesnej ceste do Lesoparku Borkút v katastri obce Haniska.
viac
17.07.2017
Obľúbený areál v bratislavskom lesoparku je komplexne zrekonštruovaný
Nový altánok, lavičky, gril či atrakcie pre deti. To všetko nájdete v novo zrekonštruovanom areáli Červený kríž v bratislavskom lesoparku. Rekonštrukciu tohto obľúbeného turistického miesta po 21 rokoch zrealizovalo hlavné mesto v spolupráci s Mestskými lesmi v Bratislave.
viac
11.11.2021
Medzi Spariskami a Bielym krížom vybudovali novú turistickú trasu
V bratislavských mestských lesoch v Malých Karpatoch vybudovali novú turistickú trasu medzi Spariskami a Bielym krížom. Lesná cestička obchádza frekventovanú asfaltovú cyklotrasu, po ktorej viedla značka pôvodne.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %