Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
11.11.2021 02:30

Medzi Spariskami a Bielym krížom vybudovali novú turistickú trasu


Snímky zdroj: (Mestské lesy Bratislava).


V bratislavských mestských lesoch v Malých Karpatoch vybudovali novú turistickú trasu medzi Spariskami a Bielym krížom. Lesná cestička obchádza frekventovanú asfaltovú cyklotrasu, po ktorej viedla značka pôvodne.


Červená turistická značka zároveň informuje, že trasa je súčasťou Cesty hrdinov SNP, ktorá sa tiahne od Duklianskeho priesmyku až po Devín.

Novootvorený úsek meria päť kilometrov a bol vybudovaný bez zásahu do pôdneho krytu a tiež využitím starých lesníckych zvážnic. S prácami počas výstavby pomáhalo viac ako 100 dobrovoľníkov. "Nová trasa je krajšou alternatívou k pôvodnej asfaltke, turisti sa vyhnú cyklistom, nie je náročná na kondíciu a zároveň vedie návštevníkov cez atraktívne zákutia mestských lesov," priblížil riaditeľ Mestských lesov v Bratislave Matej Dobšovič. Návštevníci na trase môžu vidieť aj brezový hájik s mokraďou, mohutné borovice douglasky pôvodom zo Severnej Ameriky či jazierko Podkova s košatým 150-ročným bukom.

Trasa je voľné prístupná iba peším turistom a bežcom, nie je určená cyklistom. Cyklistov bratislavské mestské lesy žiadajú o využitie siete značených cyklotrás v okolí. "Nový úsek sa dá prejsť pohodovým tempom približne za hodinu a najrýchlejšie sa dá na trasu dostať z rekreačného areálu Horáreň Krasňany, na konci Peknej cesty," spresnila mestská organizácia.

 

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.03.2020
K horárni Krasňany vedie nová a bezpečnejšia cesta
K horárni Krasňany vedenie nová cesta. Mestské lesy v Bratislave totiž vybudovali paralelnú lesnú cestu cez areál bývalých muničných skladov. K horárni sa tak bude môcť verejnosť dostať komfortnejšou a bezpečnejšou cestou. Hlavné mesto o tom informuje na sociálnej sieti.
viac
23.07.2020
Na Peknej ceste mesto upraví budovu pôvodnej horárne
Hlavné mesto a Metropolitný inštitút Bratislavy (MIB) pripravujú obnovu pôvodnej horárne v areáli bývalých muničných skladov na Peknej ceste v bratislavských Krasňanoch.
viac
05.01.2021
V mestských lesoch sprístupnili novú turistickú a bežeckú trasu
V bratislavských mestských lesoch sprístupnili novú turistickú a bežeckú trasu. Tri kilometre dlhý úsek vedie od Sparísk nad Peknou cestou v smere na Biely kríž. Na sociálnej sieti o tom informujú Mestské lesy v Bratislave.
viac
15.04.2021
V Bratislave spustili opravu vinohradníckej cesty k horárni Krasňany
V Bratislave spustili opravu vinohradníckej cesty k rekreačnému areálu Horáreň Krasňany.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %