Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
05.01.2021 03:30

V mestských lesoch sprístupnili novú turistickú a bežeckú trasu


Snímka zdroj: (Facebook, Mestské lesy v Bratislave).


V bratislavských mestských lesoch sprístupnili novú turistickú a bežeckú trasu. Tri kilometre dlhý úsek vedie od Sparísk nad Peknou cestou v smere na Biely kríž. Na sociálnej sieti o tom informujú Mestské lesy v Bratislave.


„Trasa je alternatívou k rušnej asfaltke, ktorú využívajú peší turisti spolu s množstvom cyklistov a vznikajú tu konfliktné situácie. Vo voľné dni je tu už príliš plno, pre peších sme preto vybudovali samostatný chodník lesom, kde nájdu pokoj,” spresnila mestská príspevková organizácia.

Nová trasa je určená pre peších turistov a bežcov. Aktuálne je možné využívať prvú polovicu trasy, ktorá už je dokončená. Do začiatku rekreačnej sezóny dokončia Mestské lesy v Bratislave aj zvyšný úsek v smere na Biely kríž. Trasa bude súčasťou Štefánikovej magistrály. „Režim na asfaltovej ceste zostane rovnaký, t. j. zmiešaná cesta pre peších, cyklistov a autá údržby lesoparku,” uviedla organizácia.

Trasa sa začína na Spariskách pri informačnej tabuli a momentálne končí na Prostrednom vŕšku, kde sa ľudia pripoja na pôvodnú asfaltku v smere na Biely kríž (červená značka). V teréne je trasa dočasne označená šípkami na stromoch a drevenými kolíkmi v zemi, kým nebude hotové turistické značenie.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.03.2020
K horárni Krasňany vedie nová a bezpečnejšia cesta
K horárni Krasňany vedenie nová cesta. Mestské lesy v Bratislave totiž vybudovali paralelnú lesnú cestu cez areál bývalých muničných skladov. K horárni sa tak bude môcť verejnosť dostať komfortnejšou a bezpečnejšou cestou. Hlavné mesto o tom informuje na sociálnej sieti.
viac
23.07.2020
Na Peknej ceste mesto upraví budovu pôvodnej horárne
Hlavné mesto a Metropolitný inštitút Bratislavy (MIB) pripravujú obnovu pôvodnej horárne v areáli bývalých muničných skladov na Peknej ceste v bratislavských Krasňanoch.
viac
15.04.2021
V Bratislave spustili opravu vinohradníckej cesty k horárni Krasňany
V Bratislave spustili opravu vinohradníckej cesty k rekreačnému areálu Horáreň Krasňany.
viac
11.11.2021
Medzi Spariskami a Bielym krížom vybudovali novú turistickú trasu
V bratislavských mestských lesoch v Malých Karpatoch vybudovali novú turistickú trasu medzi Spariskami a Bielym krížom. Lesná cestička obchádza frekventovanú asfaltovú cyklotrasu, po ktorej viedla značka pôvodne.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %