Štvrtok 28.03.2024
Dnes má meniny 
Soňa
°C
01.10.2021 09:40

Petržalka zriadila prvú klubovňu pre seniorov na Osuského ulici


Ilustračná snímka (TASR)


Petržalka zriadila prvú klubovňu pre seniorov na Osuského ulici. Slúžiť im má na šport, oddych aj zábavu. Ako informovala hovorkyňa Petržalky Mária Halašková, oficiálne ju otvoria v pondelok 4. októbra.


Starosta Petržalky Ján Hrčka tvrdí, že v tejto mestskej časti absentoval spoločný priestor, kde by sa mohli stretávať všetci seniori a mohli si užívať spoločné chvíle spevom, tancom či športom.      

 "Seniori tvoria približne 13 percent z obyvateľstva Petržalky. Nielen mojou prioritou bolo vytvoriť im pôdu na spoločné stretnutia, podujatia, kreatívne a športové vyžitie," vysvetlil dôvod vzniku klubovne, ktorá bude fungovať od pondelka do piatka v čase od 10.00 do 16.00 h.       

Chýbať nebude tančiareň určená na spoločenské tance a kolektívne športy, akými sú napríklad aerobik či zumba. Seniori majú k dispozícii aj herňu s biliardom, pingpongom aj stolným futbalom. Občerstviť sa môžu v novovybudovanej kuchynke, zrelaxovať či porozprávať sa vo vstupnej oddychovej miestnosti. V peknom počasí budú môcť seniori tráviť čas na čerstvom vzduchu vo vonkajšom areáli.       

Každý deň v týždni bude sústredený na konkrétnu záujmovú činnosť, v ktorej sa budú môcť seniori realizovať. V klubovni sa budú seniori stretávať s tromi pracovníčkami, ktoré sa im budú v čase otváracích hodín venovať.       

"Verím, že román klubovne seniorov budeme s mestskou časťou písať spoločne a stane sa zmysluplným čítaním pre viaceré generácie a súčasťou novodobej histórie Petržalky," dodala manažérka klubovne Janka Chládecká.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.07.2016
Električková trať na Starom moste bude spustená už v piatok
Prevádzka petržalskej električkovej trate bude spustená už v piatok 8. júla.
viac
24.06.2019
Otvorili sme prvé bezbariérové ihrisko v Petržalke
Mestská časť Bratislava-Petržalka slávnostne otvorila prvé bezbariérové inkluzívne ihrisko pre deti so zdravotným znevýhodnením. Ihrisko na Blagoevovej ulici má okrem bezbariérovosti ešte jednu skvelú vlastnosť. Je inkluzívne, čo znamená, že nikoho nevyčleňuje a môžu ho využívať všetky deti.
viac
23.03.2021
Petržalka otvorila celý prvý stupeň ZŠ, otvoré sú aj škôlky
Po zvážení epidemiologickej situácie a prevádzkových podmienok petržalských základných a materských škôl je od 22. marca 2021 v prevádzke všetkých 11 základných škôl pre žiakov 1. až 4. ročníka.
viac
06.04.2023
Mesto otvorilo dotačnú výzvu na podporu pohybových aktivít
Hlavné mesto otvára dotačnú výzvu na podporu pohybových aktivít a neformálneho vzdelávania v oblasti práce s deťmi a mládežou. Do výzvy je možné prihlásiť sa do 30. apríla.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %