Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
10.03.2021 09:35

Petržalka spustila jarný zber objemného odpadu


Snímka zdroj: (petrzalka.sk).


Bratislavská Petržalka aj tento rok pripravila pre svojich obyvateľov jarný zber objemného odpadu a pristaví pre nich veľkorozmerné kontajnery.


Tento rok však začína o mesiac skôr a pre aktuálnu pandemickú situáciu zverejnila harmonogram pristavenia kontajnerov len na najbližšie dva týždne, teda nie na celé obdobie. Informovala o tom hovorkyňa Petržalky Mária Halašková.

„Tento rok sa postaráme o to, aby kontajnery nezaberali zelené plochy a nepoškodzovali tak miestnu zeleň,” ubezpečila Daniela Vašková Kasáková, vedúca oddelenia životného prostredia miestneho úradu. Oddelenie spolu s referátom správy verejných priestranstiev vytypovalo lokality, na ktoré budú kontajnery umiestnené.

Prvé zelené kontajnery boli pristavené v utorok v lokalitách Starhradská, Topoľčianska a Holíčska. Vo štvrtok (11. 3.) ich obyvatelia nájdu na Smolenickej, Šintavskej, Znievskej a Strečnianskej ulici. Kontajnery budú pristavené vždy o 12.00 h a odvážané budú v rovnaký deň o 18.00 h.

Obyvatelia môžu do nich ukladať iba niektoré druhy odpadu. Ide napríklad o objemný odpad (drevený, čalúnený nábytok, skrine, police, stoličky, koberce). Tento druh odpadu však musí byť upravený tak, aby zaberal čo najmenej miesta. Umiestňovať do kontajnerov je možné aj sanitu v celku (umývadlá, vane), elektrické spotrebiče či čisté kovy. Mestská časť zdôrazňuje, že nebude odoberať pneumatiky, bioodpad, nebezpečný a chemický odpad ani drobný stavebný odpad.

Aktuálny harmonogram pristavenia veľkokapacitných kontajnerov nájdu obyvatelia na webovej stránke mestskej časti. V prípade otázok môžu kontaktovať oddelenie životného prostredia mestskej časti, a to buď e-mailom, alebo telefonicky.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
28.02.2017
OLO začalo s distribúciou hnedých kontajnerov na bioodpad
Bratislavská spoločnosť Odvoz a likvidácia odpadu (OLO) začala v hlavnom meste s distribúciou hnedých kontajnerov na biologicky rozložiteľný komunálny odpad zo záhrad. Distribúcia kompostérov sa začne v marci.
viac
08.01.2021
V Bratislave spustia tento rok 2. etapu vrecového zberu separovaného odpadu
V Bratislave spustia v tomto roku druhú etapu zberu a odvozu vytriedeného odpadu z bratislavských rodinných domov tzv. vrecovým systémom.
viac
27.01.2021
Nová Baňa sa pripravuje na zber kuchynského odpadu
Mesto Nová Baňa chce so zberom kuchynského odpadu začať začiatkom marca. Od pilotného projektu na jednom sídlisku radnica upustila, zber chce spustiť plošne v rámci celého mesta.
viac
23.04.2021
Prešov predlžuje cyklus jarného upratovania
Mesto Prešov predlžuje cyklus jarného upratovania, doplní piaty cyklus. Začal sa vo štvrtok a potrvá do 27. apríla. Podľa tlačovej referentky Mestského úradu v Prešove Lenky Šitárovej tým mesto vychádza občanom v ústrety.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %