Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
21.07.2020 08:10

Oravskú priehradu sprístupní návštevníkom nový náučný chodník


Oravská priehrada.


Prezentáciu historických, prírodných, kultúrnych a vlastivedných skvostov hornej Oravy má ponúknuť nový náučný chodník popri brehu Oravskej priehrady v Námestove.


Radnica ho chce z vlastných zdrojov dokončiť najneskôr v budúcom roku, s jeho stavbou chcú začať už počas tohto leta.

Ako informoval prednosta Mestského úradu v Námestove Dušan Jendrašík, mesto už má právoplatné stavebné povolenie na výstavbu 1,6-kilometrového chodníka z Nábrežia na Studničku. Celkové predpokladané náklady sú 240 000 eur, cena môže klesnúť v procese verejného obstarávania, ktorý sa už začal.

„Náučný chodník má sprístupniť vodnú nádrž Oravská priehrada všetkým obyvateľom mesta a návštevníkom regiónu. Po ceste si môžu vychutnať výhľad na Tatry a Slanický ostrov umenia. Náučný chodník bude v Chránenej krajinnej oblasti horná Orava a patrí do územia európskeho významu Natura 2000 – Chránené vtáčie územie horná Orava. Skončí sa neďaleko historického židovského cintorína, ktorý patrí k pamätihodnostiam mesta Námestovo,“ priblížil Jendrašík s tým, že náučný chodník poskytne priestor na oddych a rekreáciu pri brehu Oravskej priehrady, čím prispeje aj k zvýšeniu návštevnosti mesta.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
04.02.2021
Námestovo vyhlásilo súťaž na rozvoj nábrežia Oravskej priehrady
Mesto Námestovo hľadá najvhodnejší spôsob rozvoja Nábrežia Oravskej priehrady. V tejto súvislosti vyhlásilo dvojetapovú urbanisticko-architektonickú súťaž. Na sociálnej sieti o tom informoval primátor Milan Hubík.
viac
05.05.2021
Na Slanickom ostrove umenia otvorili 48. letnú turistickú sezónu
Oravská galéria ponúka vyhliadkovú plavbu po Oravskej priehrade spojenú s prehliadkou expozícií tradičného ľudového umenia na Slanickom ostrove umenia.
viac
30.04.2022
Otvorenie 49. letnej turistickej sezóny na Slanickom ostrove umenia
Oravská galéria v Dolnom Kubíne Vám už 49. sezónu ponúka nezabudnuteľnú vyhliadkovú plavbu po Oravskej priehrade a prehliadku expozícií tradičného ľudového umenia na Slanickom ostrove umenia.
viac
04.09.2023
Multižánrový festival na Orave ponúkne divadlo, diskusie aj dizajnový market
Na Orave sa tento týždeň koná štvrtý ročník multižánrového festivalu Slanický ostrov divadla. V programe sa predstavia profesionálne divadelné súbory i ľudia bez domova. Témou aktuálneho ročníka je domov. TASR o tom informoval riaditeľ festivalu Peter Balcerčík.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %