Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
22.11.2018 11:02

Oceňovanie Roma Spirit 2018 zaznamenalo rekordný počet nominácií


Roma Spirit


Desiaty ročník oceňovania Roma Spirit 2018 zaznamenal rekordných 313 prijatých nominácií. Prípravný výbor zo všetkých prijatých nominácií vybral tri v každej zo siedmich kategórií. Informovala o tom Stanislava Murínová z Asociácie pre kultúru, vzdelávanie a komunikáciu (ACEC).


Organizátori vnímajú rekordný počet nominácií ako dôkaz reálnych riešení zlepšujúcich život jednotlivcom i komunite a ako príklady úspešného spolužitia Rómov a Nerómov na Slovensku. „313-krát ďakujeme všetkým, ktorí zaslali nomináciu. Tešíme sa, že skvelých príkladov z praxe pribúda. Každým rokom je pre nás namáhavejšie vybrať finalistov,“ vyhlásila riaditeľka ACEC a organizátorka Roma Spirit Magdaléna Rothová. „Gratulujeme finalistom! Sme presvedčení, že oni všetci sú vďaka svojej výnimočnosti víťazmi,“ dodala.       

Laureátov 10. ročníka ocenia v nedeľu (25.11.) počas slávnostného galavečera. Oceňuje sa v siedmich kategóriách: Mimovládna organizácia, Obec a mesto, Spoločnosť a zamestnávateľ, Médiá, Kultúra, Osobnosť a Čin roka. Laureátov bude vyberať medzinárodná Odborná porota a Porota čin roka v deň galavečera. Záznam z odovzdávania ocenení uvedie RTVS tradične pri príležitosti Medzinárodného dňa ľudských práv.       

Vyhlasovateľmi Roma Spirit 2018 sú Asociácia pre kultúru, vzdelávanie a komunikáciu (ACEC), Rozhlas a televízia Slovenska a Úrad splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity. Záštitu nad podujatím prevzal prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska.    

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
11.09.2020
Ocenenie Roma Spirit vstupuje do svojho 12. ročníka
Ocenenie Roma Spirit vstupuje do svojho 12. ročníka. Cieľom podujatia je podľa organizátorov vyzdvihnúť a oceniť výnimočné osobnosti a organizácie, ktoré sa aktívne podieľajú na zlepšení situácie rómskej menšiny a spolužitia Rómov a Nerómov na Slovensku.
viac
26.05.2021
O ocenenie Roma Spirit 2021 je možné sa uchádzať do konca augusta
Už trinástykrát je možné prihlásiť sa a uchádzať o ocenenie Roma Spirit. Výnimočné ocenenie opätovne spojí ľudí bez ohľadu na etnicitu, či národnosť a predstaví a ocení príklady zlepšovania postavenia rómskych komunít v spoločnosti a vzájomného spolužitia.
viac
09.12.2021
Fiľakovo je laureátom ceny Roma Spirit 2021
Medzinárodná porota vybrala Fiľakovo spomedzi troch nominovaných miest a obcí. Mesto má po včerajšom (8.12.) večere na konte cenu Roma Spirit 2021 v kategórii samospráv. Výsledky boli vyhlásené počas galavečera v televízii Dvojka (RTVS).
viac
24.05.2023
Vyhlásili ďalší ročník ocenenia Roma Spirit, nominácie sú do 3. septembra
V poradí 15. ročník ocenenia Roma Spirit vyhlásili v utorok v Košiciach. Ocenenie upriamuje pozornosť na osobnosti, organizácie, médiá, obce a zamestnávateľov, ktorí dokážu realizovať aktivity a projekty prinášajúce efektívne a fungujúce riešenia výziev nielen rómskych komunít.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %