Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
26.05.2021 04:00

O ocenenie Roma Spirit 2021 je možné sa uchádzať do konca augusta


Banner.


Už trinástykrát je možné prihlásiť sa a uchádzať o ocenenie Roma Spirit. Výnimočné ocenenie opätovne spojí ľudí bez ohľadu na etnicitu, či národnosť a predstaví a ocení príklady zlepšovania postavenia rómskych komunít v spoločnosti a vzájomného spolužitia.


Roma Spirit 2021 odštartoval tlačovou konferenciou minulý týždeň v piatok, symbolicky pri príležitosti Medzinárodného dňa interkultúrneho dialógu a porozumenia. Svojich favoritov je možné prihlásiť na ocenenie do 31. augusta vyplnením online prihlášky na www.romaspirit.sk.

Vyhlasovateľmi 13. ročníka Roma Spirit 2021 sú Asociácia pre kultúru, vzdelávanie a komunikáciu (ACEC) a Rozhlas a televízia Slovenska. Záštitu nad podujatím prevzala prezidentka Slovenskej republiky, Zuzana Čaputová a verejná ochrankyňa práv, Mária Patakyová. Roma Spirit už od roku 2009 vytvára multidisciplinárny priestor na podporu sociálnej súdržnosti, rozvoja interkultúrneho dialógu a elimináciu akýchkoľvek prejavov intolerancie. Za uplynulé ročníky bolo na ocenenie Roma Spirit nominovaných 1714 aktivít, projektov, organizácií a výnimočných osobností.

Zo všetkých právoplatne prijatých prihlášok vyberie 21 finálových nominácií Prípravný výbor Roma Spirit. O siedmych laureátoch 13. ročníka Roma Spirit, v kategóriách Mimovládna organizácia, Spoločnosť a zamestnávateľ, Obec a mesto, Osobnosť, Média, Kultúra a Čin roka, rozhodne medzinárodná Odborná porota a Porota čin roka.

Viac informácii sa dočítate TU 

Autor: (romaspirit.sk)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.07.2019
Ocenenie Roma Spirit odštartovalo svoj jedenásty ročník
V stredu 17. júla odštartoval Roma Spirit 2019, jedenásty ročník ocenenia všetkých tých, ktorí sa aktívne podieľajú na zlepšení situácie Rómov na Slovensku.
viac
11.09.2020
Ocenenie Roma Spirit vstupuje do svojho 12. ročníka
Ocenenie Roma Spirit vstupuje do svojho 12. ročníka. Cieľom podujatia je podľa organizátorov vyzdvihnúť a oceniť výnimočné osobnosti a organizácie, ktoré sa aktívne podieľajú na zlepšení situácie rómskej menšiny a spolužitia Rómov a Nerómov na Slovensku.
viac
26.01.2021
Verejnosť môže prihlásiť ekologické projekty do 21. februára
Zelené, ekologické projekty, ktoré sa realizovali v minulom roku, bude môcť verejnosť nominovať na ocenenie Atlas. Urobiť tak môže do 21. februára v rámci šiestich kategórií.
viac
09.12.2021
Fiľakovo je laureátom ceny Roma Spirit 2021
Medzinárodná porota vybrala Fiľakovo spomedzi troch nominovaných miest a obcí. Mesto má po včerajšom (8.12.) večere na konte cenu Roma Spirit 2021 v kategórii samospráv. Výsledky boli vyhlásené počas galavečera v televízii Dvojka (RTVS).
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.03 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.12 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %