Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
15.08.2022 03:20

Obyvatelia mesta môžu rozhodnúť o podpore jednotlivých projektov


Snímka zdroj: (Mesto Snina).


Obyvatelia Sniny majú možnosť sa zapojiť do rozvoja mesta prostredníctvom participatívneho rozpočtu. Od pondelka radnica spustila hlasovanie a obyvatelia tak môžu rozhodnúť o tom, ktoré projekty budú finančne podporené. Radnica o tom informuje na svojej webstránke.


Obyvatelia môžu podporiť dva zo štyroch projektov. Prvým je projekt Snaha Iniciatívy v Základnej škole Študentská. Jeho cieľom je postupná revitalizácia školského dvora a jeho aktívne využívanie počas celého roka vytvorením oddychovej zóny. Dvor bude slúžiť na edukačné aktivity učiteľov a žiakov, ale i na stretávanie sa rodičov, detí zo sociálne znevýhodneného prostredia pri organizovaní rôznych podujatí.

Ďalším z projektov je Oddychová zóna pre návštevníkov OZ Chlpáčik Snina. Cieľom projektu je skvalitniť a zvýšiť pohodlie návštevníkov – ľudí, ktorí tu chodia venčiť psov. Zakúpením lavičiek, odpadkových košov, stojanu na bicykle sa vytvorí pre obyvateľov mesta dostatočný priestor na aktivity, oddych, ale aj zábavu.

Modernizácia ihriska na sídlisku Komenského je cieľom tretieho projektu, ktorý sa uchádza o podporu obyvateľov mesta. V projekte sa plánuje úprava asfaltového povrchu, namaľovanie čiar, osadenie nových basketbalových dosiek a obručí, natiahnutie sietí na bránky a inštalácia lavičiek.

V poradí štvrtý projekt, ktorý sa týka vybavenia budúcej klubovne v centre voľného času stolnými hrami, má za cieľ rozšírenie možnosti aktívneho trávenia a zábavy pre mladých v meste. V súčasnosti sa mladí stretávajú v ´obývačke´, ktorá sa zmení na klubovňu. Pribudli by tam rôzne stolné hry ako napríklad vzdušný hokej, stolný futbal či biliardový stôl.

V tomto roku radnica rozdelí na projekty celkovo 5000 eur. Do hlasovania sa môžu zapojiť obyvatelia Sniny vo veku od 15 rokov. Hlasovať môžu maximálne za dva projekty. Hlasovať je možné elektronicky, formulár je dostupný na webstránke mesta www.snina.sk alebo fyzicky prostredníctvom hlasovacieho lístka označením jedného alebo dvoch projektov a vhodením do urny. Urny sú rozmiestnené na viacerých miestach v meste. Ich zoznam je zverejnený na webstránke mesta www.snina.sk. Hlasovať je možné do 31. augusta 2022.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
29.11.2021
Hlasovanie za projekty v participatívnom rozpočte mesto pozastavilo
Hlasovanie za projekty v participatívnom rozpočte mesta Banská Bystrica je dočasne prerušené. Dôvodom je 90-dňový núdzový stav, ako aj zákaz vychádzania. Informoval o tom banskobystrický magistrát na sociálnej sieti.
viac
18.01.2022
Z participatívneho rozpočtu TTSK dostane podporu 54 projektov
V treťom ročníku participatívneho rozpočtu trnavskej župy, obyvateľky a obyvatelia v online hlasovaní, rozhodli o podpore 54 občianskych a komunitných projektov. Spolu bude rozdelených celkovo 250-tisíc eur, pričom nápady budú realizované už v tomto roku.
viac
31.03.2022
Rozhodnite o víťazných projektoch Participatívneho rozpočtu PSK
Novinkou Prešovského samosprávneho kraja v rámci jeho grantovej schémy je Výzva Participatívny rozpočet. Prvýkrát umožňuje rozhodovať o rozdelení časti verejných zdrojov aj obyvateľom Prešovského kraja.
viac
11.10.2023
Topoľčany - Verejnosť môže hlasovať o projektoch z participatívneho rozpočtu
Mesto Topoľčany v týchto dňoch spustilo hlasovanie o verejnoprospešných projektoch, ktoré sa uchádzajú o podporu z participatívneho rozpočtu. Ako informovala radnica, verejnosť si môže vybrať spomedzi šiestich zámerov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %