Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
24.10.2016 01:00

Burza nápadov občianskeho rozpočtu trvá ešte do konca mesiaca


Ilustračná snímka: (slovakia.com).


Bratislavčania sa aj tento rok môžu zapojiť do rozhodovania, kam budú umiestnené finančné prostriedky mestského projektu Občiansky rozpočet.


Pomocou ankety zverejnenej na stránke hlavného mesta si môžu záujemcovia vybrať oblasti, do ktorých by chceli financie vyčlenené z mestského rozpočtu investovať. Následne budú tieto nápady spracované a odborná komisia z nich vyberie konkrétne projekty, za ktoré budú môcť Bratislavčania hlasovať.

„Aj tento rok sme sa rozhodli zapojiť Bratislavčanov do rozhodovania o tom, do ktorých konkrétnych projektov budú investované financie mesta v rámci Občianskeho rozpočtu 2017. Pevne verím, že sa do Burzy nápadov zapojí čo najviac Bratislavčanov a my vďaka tomu budeme realizovať mnohé projekty, ktoré Bratislavčania vnímajú ako veľmi potrebné,“ povedala námestníčka primátora Bratislavy Iveta Plšeková.

Záujemcovia môžu svoje nápady na zlepšenie služieb alebo verejného priestoru v Bratislave vyplniť do 31. októbra 2016. Anketa Burzy nápadov je zverejnená na webovej stránke hlavného mesta - http://www.bratislava.sk/vismo/formulare2.asp?id_f=1297.

Obyvatelia môžu posielať podnety súvisiace s dopravou, životným prostredím, kultúrou, športom, sociálnou pomocou a sociálnymi službami nielen prostredníctvom formulára na webovej stránke mesta, ale rovnako aj prostredníctvom formulárov umiestnených v Kancelárii prvého kontaktu na Magistráte hl. mesta SR Bratislavy.

„Zozbierané nápady z Burzy nápadov budú spracované, odovzdané odborným garantom projektu a následne o nich budú občania hlasovať prostredníctvom internetu alebo osobne v kancelárii prvého kontaktu Magistrátu. Znamená to, že Bratislavčania majú možnosť priamo navrhovať, ako mesto rozdelí časť peňazí zo svojho rozpočtu,“ doplnila námestníčka Plšeková.

Cieľom princípu Občianskeho rozpočtu je presunúť časť rozhodovania o použití financií na obyvateľov. Ide o finančné prostriedky vyčlenené z rozpočtu mesta. Aj tento rok bola na realizáciu projektov vyčlenená suma 50-tisíc EUR. V minulom roku bola vyčlenená na realizáciu projektov v 2016 taká istá suma a realizujú sa z nej 4 projekty s najväčším počtom hlasov Bratislavčanov: rekonštrukcia mestských hradieb, čistenie budov od plagátov, letákov a grafitov v centre mesta, zriaďovanie bus pruhov a rozšírenie komunikácie, spevnenie okrajov a vybudovanie chodníka pre peších a cyklistov v smere na Kamzík.

 

Autor: (hmb)


komentáre
SHOW ALL
podobné
06.04.2017
Hlasovanie v Participatívnom rozpočte Banskej Bystrice končí o týždeň
Obyvatelia nad 15 rokov s trvalým alebo prechodným pobytom v Banskej Bystrici, ale aj banskobystrickí študenti môžu rozhodnúť o tom, ktoré z 18 návrhov budú realizované z participatívneho rozpočtu. V hre je 30 000 eur. Hlasovanie potrvá do 13. apríla 2017 na Klientskom centre mestského úradu.
viac
14.07.2017
Burza nápadov k občianskemu rozpočtu 2018
Hlavné mesto SR Bratislava aj v roku 2018 vyčlení časť mestského rozpočtu na účely občianskeho rozpočtu.
viac
06.11.2017
Hlasovanie o víťazných projektoch občianskeho rozpočtu
Bratislavčania sa môžu zapojiť do občianskeho rozpočtu a rozhodnúť tak, aké projekty bude hlavné mesto realizovať.
viac
08.04.2021
O prostriedky z participatívneho rozpočtu Novej Bane sa uchádzajú tri projekty
O finančné prostriedky z participatívneho rozpočtu mesta Nová Baňa sa uchádzajú tri projekty. Samospráva o pridelení financií rozhodne do konca apríla, informoval primátor mesta Branislav Jaďuď.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %