Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
23.09.2020 11:13

Objemný odpad bude mesto zbierať po novom


Snímka zdroj: (tasr).


Objemný odpad z domácností budú v Partizánskom zbierať v novej forme. V každej lokalite mesta bude zber trvať jeden deň a bude pod kontrolou zamestnancov technických služieb a príslušníkov mestskej polície.


Samospráva sa týmto krokom snaží eliminovať nelegálne skládky, ako i preberanie odpadu rôznymi asociálmi, informoval primátor Jozef Božik.      

„Hneď ako občania počas dňa odovzdajú odpad na danom mieste, odvezieme ho a naložíme s ním v zmysle efektívneho odpadového hospodárstva. Inak povedané, už žiadne kontajnery, ktoré budú niekde týždeň stáť, po nociach tam budú rôzni občania nosiť nelegálny odpad, ktorý tam nepatrí. Tomuto chceme zamedziť,” uviedol Božik.       

Nový systém zberu objemného odpadu sa uskutoční už počas tohto týždňa, každý deň vždy v inej lokalite. „Zber odpadu bude riadený tak, aby umožnil ďalšiu recykláciu a znížil množstvo odpadu, ktorý končí na skládke. Snažíme sa tak chrániť životné prostredie a mať náklady na zber pod kontrolou,” dodal primátor.       

Odpad, ktorý obyvatelia nestihnú umiestniť do kontajnera alebo ktorý nie je predmetom zberu, môžu celoročne odviezť na zberný dvor na sídlisku Šípok.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
26.01.2017
Vďaka recyklačným poplatkom sa môžeme elektroodpadu zbaviť ekologicky
Mnohí z nás využívame novoročné výpredaje na nákup nových spotrebičov a potrebujeme sa zbaviť tých starých. Z dôvodu ochrany životného prostredia sa elektroodpad nesmie vyhadzovať do bežného komunálneho odpadu, ale je potrebné odovzdať ho do zberu.
viac
06.03.2017
Vybudovaním zberného dvora ušetrí obec na vývoze komunálneho odpadu
Hornooravská obec Hruštín, ktorá je vstupnou bránou do námestovského okresu, vybuduje v tomto roku nový zberný dvor na separáciu odpadu.
viac
09.05.2020
Na odstraňovanie čiernych skládok v meste doplácajú všetci
V druhej polovici mesiaca apríl mesto Dubnica nad Váhom avizovalo mimoriadny bezplatný zber elektroodpadu a nebezpečného odpadu. V priebehu mája tak samospráva zabezpečí priamo zo sídlisk a mestských častí zber starých chladničiek, práčok, ale aj nepoužitých farieb, olejov či hnojív.
viac
01.02.2021
Nový systém zberu komunálneho odpadu v Trebišove zvýhodňuje separovanie
Mesto Trebišov od začiatku roka zaviedlo množstvový zber zmesového komunálneho odpadu.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %