Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
22.10.2020 08:00

O čistotu mesta sa bude starať nová technika


Snímka zdroj: (msú).


O čistotu v Zlatých Moravciach sa budú starať nové stroje. Technické služby mesta získali do výbavy nový nakladač i umývacie vozidlo.


Podľa slov riaditeľa Technických služieb Zlatých Moraviec Jána Koristu bude nakladač slúžiť napríklad pri jarnom a jesennom zbere biologického odpadu. Využívaný však bude hlavne na skládke komunálneho odpadu, kde bude nakladať biologický odpad. „Mesto zaň zaplatilo 62 136 eur. „Nákup bol schválený mestským zastupiteľstvom ešte 25. júna s financovaním z úverových zdrojov,“ uviedla Miroslava Kováčová z Mestského úradu v Zlatých Moravciach.      

Technické služby už majú vo výbave aj nový stroj určený na umývanie a čistenie plôch a komunikácií. „Je vybavený vysokoúspornou umývacou a čistiacou nadstavbou. Primárne sa bude používať v letných mesiacoch na umývanie miestnych komunikácií, polievanie záhonov a kríkov. Auto je však využiteľné aj pri zimnej údržbe ciest,“ povedal Korista.      

Ako doplnil, za vozidlo mesto zaplatilo 209 900 eur. Takmer 200 000 eur pokryla dotácia z Environmentálneho fondu, zvyšok doplatilo mesto v rámci povinného spolufinancovania z vlastných zdrojov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.06.2016
Handlová bude mať nové vozidlo na zber a separáciu odpadu
Zefektívnenie triedeného zberu odpadu v meste by malo priniesť obstaranie nového vozidla s rotačným systémom lisovania, ktoré samospráva plánuje zakúpiť.
viac
20.12.2019
Technické služby mesta získali vďaka dotáciám nové vozidlá
O čistotu ulíc v Zlatých Moravciach sa už stará nová technika. Mestu sa podarilo aj vďaka získaným dotáciám nakúpiť nové autá, ktoré už boli odovzdané Technickým službám.
viac
24.06.2020
V mestskej knižnici pribudlo takmer 700 kníh
Fond Mestskej knižnice v Liptovskom Hrádku sa rozrástol o 681 knižných titulov. Ide najmä o beletriu pre dospelých, deti a mládež.
viac
12.10.2020
V Geoparku Novohrad-Nógrád vďaka projektu skvalitnia turistickú infraštruktúru
Skvalitnenie turistickej infraštruktúry a nové služby v Geoparku Novohrad-Nógrád (GNN) má priniesť nový projekt Geotop, na ktorý zúčastnené strany získali dotáciu z cezhraničného programu Interreg.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %