Štvrtok 25.04.2024
Dnes má meniny 
Marek
°C
19.06.2020 05:20

Budovu radnice v Zlatých Moravciach čaká rekonštrukcia


Snímka zdroj: (zlatemoravce.info).


Mesto Zlaté Moravce začína s rekonštrukciou budovy mestského úradu. Počas rekonštrukčných prác presťahujú jednotlivé oddelenia úradu na päť rôznych pracovísk v meste, fungovať však budú v riadnom režime.


Sťahovanie sa realizuje už v týchto dňoch, mestský úrad bude zatvorený od pondelka (22. 6.). Rekonštrukčné práce na budove radnice by mali ukončiť do konca októbra tohto roka, informovalo vedenie mesta.

Podľa prednostu radnice Mariána Kováča pozostáva oprava budovy z projektovej časti, ktorá je financovaná z európskych štrukturálnych fondov, a z časti hradenej výlučne z prostriedkov mesta. „Boli sme úspešní so žiadosťou o nenávratný finančný príspevok na zníženie energetickej náročnosti budovy mestského úradu. Na tento účel nám Ministerstvo životného prostredia SR poskytlo z Operačného programu Kvalita životného prostredia dotáciu vo výške 446 945 eur. Celkové oprávnené výdavky projektu sú vo výške 470 468 eur,” potvrdil Kováč. Rozdiel medzi dotáciou a oprávnenými výdavkami projektu dopláca mesto v rámci povinného spolufinancovania. Financie získané z projektu pokryjú rekonštrukciu strechy, otvorových konštrukcií, fasády, kúrenia, svietenia, vybudovanie nových znížených stropov a systému rekuperácie vzduchu.

Druhá časť rekonštrukcie v hodnote 315 797 eur bude hradená z rozpočtu mesta. V rámci rekonštrukčných prác zrealizujú kompletnú výmenu elektroinštalácie, rozvodov na vodu a odpad, výmenu zárubní, dverí, podláh a nové pripojenie budovy na verejnú kanalizáciu.

Úradné hodiny na dočasných pracoviskách sa nezmenia. „Očakávame však, že v letných mesiacoch zrejme dôjde počas horúcich dní k skráteniu hodín na pracoviskách, kde sa nebude dať zabezpečiť vhodná teplota vzduchu na výkon práce,” skonštatoval Kováč.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
13.07.2016
Na mestskom úrade v Kežmarku otvorili pracovisko prvého kontaktu
Pracovisko prvého kontaktu sa nachádza vo vynovených priestoroch na prízemí radnice.
viac
30.01.2017
Poruba získala eurofondy na rekonštrukciu Obecného úradu
Budovu Obecného úradu v Porube v okrese Prievidza, kde sídli aj dom kultúry, čaká rekonštrukcia s cieľom zníženia jej energetickej náročnosti.
viac
16.10.2017
V Pliešovciach tento rok najviac investovali do obnovy vyše storočného úradu
Najväčšia investícia pliešovskej samosprávy v tomto roku smeruje do budovy obecného úradu. Na viac ako storočnej budove v týchto dňoch vrcholia práce, ktoré majú znížiť jej energetickú náročnosť. Obec na projekt získala nenávratný finančný príspevok z eurofondov.
viac
22.08.2020
Mesto opravuje poškodenú zadnú fasádu budovy radnice
Mesto Levice upozorňuje občanov, aby na vstup do budovy mestského úradu dočasne nevyužívali zadný vchod z Holubyho ulice.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %