Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
17.12.2017 04:22

Stavebné práce na budove mestského úradu potrvajú necelý rok


Snímka zdroj: (sala.sk).


Začali sa stavebné práce na budove Mestského úradu v Šali, ktorých cieľom je zníženie energetickej náročnosti budovy. Už je viditeľné aj miesto, kde vybudujú výťah.


V prvej fáze by sa mali odstraňovať balkóny. Projekt, ktorý zahŕňa zateplenie obvodového plášťa budovy mestského úradu, výmenu dverí, okien a vzduchotechniky, je podporený z fondov Európskej únie.

Z celkového rozpočtu projektu vo výške takmer 1, 8 milióna eur tvorí nenávratný finančný príspevok jeden a pol milióna eur. Mesto sa na rekonštrukcii bude podieľať sumou do 300 000 eur.

Okrem krajšieho vzhľadu budovy prinesie vynovenie aj komfort pre obyvateľov, v budove mestského úradu totiž pribudne dlhoočakávaný osobný výťah. Vo vestibule vynoveného mestského úradu vznikne klientske centrum, ktoré by malo dokázať vybaviť veľkú časť žiadostí občanov. Práce by mali trvať do jesene budúceho roka.

Jednotlivé pracoviská mestského úradu sú dočasne presťahované do štyroch rôznych objektov. V Dome kultúry na Ulici SNP sídlia stavebný úrad, referát sociálnych vecí, referát životného prostredia a odbor organizačný a správny. V priestoroch Základnej školy (ZŠ) a materskej školy (MŠ) s vyučovacím jazykom maďarským P. Pázmánya našli dočasné útočisko matrika, evidencia obyvateľstva, osvedčovanie listín a podpisov i pokladňa. Spoločný školský úrad sídli na ZŠ J.C. Hronského. V budove na Partizánskej ulici 20 oproti Salamonu sú dočasne umiestnené kancelárie primátora i prednostky, právnik mesta, podateľňa, oddelenie stratégie a komunálnych činností, dopravný referát, oddelenie správy majetku mesta a oddelenie ekonomiky a podnikania.

Autor: (ek)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.01.2017
Poruba získala eurofondy na rekonštrukciu Obecného úradu
Budovu Obecného úradu v Porube v okrese Prievidza, kde sídli aj dom kultúry, čaká rekonštrukcia s cieľom zníženia jej energetickej náročnosti.
viac
15.02.2020
Komunikáciu s radnicou má uľahčiť nové klientske centrum
Obyvateľom Dubnica nad Váhom by ešte v tomto roku malo začať slúžiť nové klientske centrum. Vzniknúť má rekonštrukciou vstupných priestorov v budove mestského úradu.
viac
29.02.2020
Zvolenské klientske centrum v novom OÚ otvorili ako 61. v poradí
Vynovený štátny objekt, do ktorého sa v uplynulých dňoch presťahoval z mestskej budovy na Námestí SNP celý Okresný úrad (OÚ), otvorili v utorok (25. 2.) na Študentskej ulici vo Zvolene. Jeho súčasťou je aj klientske centrum, ktoré sa tak v rámci Slovenska stalo 61. v poradí.
viac
19.06.2020
Budovu radnice v Zlatých Moravciach čaká rekonštrukcia
Mesto Zlaté Moravce začína s rekonštrukciou budovy mestského úradu. Počas rekonštrukčných prác presťahujú jednotlivé oddelenia úradu na päť rôznych pracovísk v meste, fungovať však budú v riadnom režime.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %