Utorok 19.03.2024
Dnes má meniny 
Jozef
°C
23.11.2020 09:15

Exteriér a interiér kultúrneho domu čaká rekonštrukcia za 3,7 milióna eur


Kultúrny dom v Šali. Snímka zdroj: (sala.sk).


Mesto Šaľa zrekonštruuje kultúrny dom v Šali. Do súťaže na dodávateľa prác sa prihlásilo šesť uchádzačov, zákazku získala s cenou 3,7 milióna eur šalianska spoločnosť Menert.


Vyplýva to z informácie o výsledku verejného obstarávania, ktorú zverejnil Úrad pre verejné obstarávanie. Podľa primátora Šale Jozefa Belického by mal byť projekt ukončený do konca budúceho roka.

Rekonštrukciou prejde exteriérová aj interiérová časť kultúrneho domu. V exteriéri sa v rámci projektu Zníženie energetickej náročnosti budovy kultúrneho domu Šaľa uskutoční výmena zasklenej fasády, okien a dverí, zateplenie murovaných a betónových obalových častí fasády, rekonštrukcia strechy a doplnkových konštrukcií strechy. Pribudne nový vstup pre imobilných do kultúrneho domu, rekonštrukciou prejde terasa, balkón i exteriérové schodisko.

V interiéri prejde rekonštrukciou kinosála, estrádna sála, spoločné priestory, vestibuly, únikové schodiská, suterén. Súčasťou projektu je vybudovanie toaliet pre imobilných na dvoch miestach, realizované budú aj práce súvisiace s elektroinštaláciou, vykurovaním, zdravotechnikou, vonkajšou zdravotechnikou, vzduchotechnikou a chladením, scénickým osvetlením a oponami.

Samostatnou časťou zákazky je aj dodanie a montáž 256 kusov čalúnených sedačiek do kinosály kultúrneho domu vrátane všetkých súvisiacich úkonov a dopravy podľa technickej špecifikácie sedačiek. Sedadlá za viac ako 60 000 eur dodá spoločnosť Kinoexport z Českej republiky. Na projekt Zníženie energetickej náročnosti budovy kultúrneho domu v Šali získala samospráva dotáciu z eurofondov, zvyšné časti rekonštrukcie bude mesto hradiť z vlastných zdrojov.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
30.01.2017
Poruba získala eurofondy na rekonštrukciu Obecného úradu
Budovu Obecného úradu v Porube v okrese Prievidza, kde sídli aj dom kultúry, čaká rekonštrukcia s cieľom zníženia jej energetickej náročnosti.
viac
19.10.2020
Príprava výstavby športovej ľadovej plochy pokračuje
Príprava výstavby multifunkčnej športovej plochy s prekrytím v meste Hriňová v Detvianskom okrese pokračuje. Projektovú dokumentáciu má samospráva pripravenú, v súčasnosti je verejné obstarávanie.
viac
05.01.2021
B. Štiavnica vyhlásila súťaž na rekonštrukciu atletického štadióna
Samospráva Banskej Štiavnice vyhlásila verejnú súťaž na rekonštrukciu a modernizáciu atletického štadióna. Uchádzači o zákazku v predpokladanej hodnote vo výške viac ako 530 000 eur môžu ponuky mestu predložiť do 28. januára.
viac
06.06.2022
Obec na rekonštrukciu kultúrneho domu získala vyše 530 000 eur
Obec Plešivec v okrese Rožňava získala na rekonštrukciu kultúrneho domu od Slovenskej inovačnej a energetickej agentúry dotáciu vo výške viac ako 530 000 eur. Vďaka projektu tak budú môcť budovu na kultúrne účely využívať celoročne. Uviedla to starostka obce Iveta Šušánová.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
76.93 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.14 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.93 %