Streda 24.04.2024
Dnes má meniny 
Juraj
°C
20.12.2019 01:50

Technické služby mesta získali vďaka dotáciám nové vozidlá


Elektromobil bude využívaný pre potreby mesta na prevoz biologického či plastového odpadu. Zdroj: zlatemoravce.eu


O čistotu ulíc v Zlatých Moravciach sa už stará nová technika. Mestu sa podarilo aj vďaka získaným dotáciám nakúpiť nové autá, ktoré už boli odovzdané Technickým službám.


O čistotu ulíc v Zlatých Moravciach sa už stará nová technika. Mestu sa podarilo aj vďaka získaným dotáciám nakúpiť nové autá, ktoré už boli odovzdané Technickým službám.

Najnovším prírastkom je nový elektromobil. Na jeho zakúpenie získalo mesto nenávratný finančný príspevok z Environmentálneho fondu vo výške 10.000 eur. Celková cena vozidla bola 32.514 eur. Rozdiel doplatilo mesto zo svojho vlastného rozpočtu v rámci povinného spolufinancovania projektu.       

Samospráva si od elektromobilu sľubuje predovšetkým ekologickú prevádzku. „Jeho využívaním dosiahneme zníženie množstva vypustených znečisťujúcich látok do ovzdušia a zlepšíme tak kvalitu života v našom meste. Elektromobil bude využívaný pre potreby mesta na prevoz biologického či plastového odpadu,“ informoval mestský úrad.       

Radnici sa vďaka podpore z Environmentálneho fondu podarilo kúpiť aj ďalšiu techniku. „Do prevádzky už bolo odovzdané aj moderné čistiace a zametacie vozidlo za viac ako 170-tis. eur. Na jeho kúpu sme získali dotáciu vo výške 165-tis. eur,“ pripomína radnica.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.03.2020
Mesto chce vybudovať novú cyklocestu i prístrešok pre bicykle
Mesto Zlaté Moravce získalo nenávratný finančný príspevok na podporu rozvoja cyklistickej dopravy a cykloturistiky z Ministerstva dopravy a výstavby SR. Celková výška dotácie na dva projekty predstavuje takmer 200 000 eur, informovali zástupcovia mesta.
viac
22.10.2020
O čistotu mesta sa bude starať nová technika
O čistotu v Zlatých Moravciach sa budú starať nové stroje. Technické služby mesta získali do výbavy nový nakladač i umývacie vozidlo.
viac
26.05.2021
V blízkosti autobusovej stanice v Zlatých Moravciach vznikne oddychová zóna
V blízkosti zlatomoraveckej autobusovej stanice vyrastie nová moderná oddychová zóna. Umiestnená bude vedľa parkoviska na bicykle.
viac
22.02.2022
Nová mobilná aplikácia informuje o dianí v meste
Mesto Zlaté Moravce spustilo od začiatku tohto mesiaca novú mobilnú aplikáciu Munipolis, ktorá bude občanov informovať o dianí v meste.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %