Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
09.10.2021 01:05

Na Partizánskej lúke chystajú klzisko, obnovia aj bufet


Ilustračná snímka, zdroj: Piešťanský denník


Pri amfiteátri na Partizánskej lúke v bratislavskom lesoparku plánujú vybudovať klzisko. Mestské lesy v Bratislave vyhlásili v uplynulých týždňoch výzvu na predkladanie ponúk na dodanie a uvedenie do prevádzky klziska zo syntetického ľadu za predpokladaných 185.500 eur bez DPH.


"Slúžiť bude na rekreačné korčuľovanie návštevníkov mestských lesov, ktoré vzhľadom na použitú technológiu plochy klziska nie je obmedzené na zimnú sezónu," píše sa v návrhu kúpnej zmluvy. O vybudovaní klziska na Partizánskej lúke hlavné mesto informovalo v rámci projektu Živé miesta, na ktorom spolupracuje so svojím Metropolitným inštitútom Bratislavy (MIB). V rámci iniciatívy chce do dlhodobo zanedbaných verejných priestorov vniesť opäť život.       

"Klzisko poskytne nový rozmer pre toto miesto a zároveň rozšíri ponuku miest, kam si v Bratislave počas zimy môžete zájsť zakorčuľovať," spresnil v tejto súvislosti MIB. Pri tunajšom amfiteátri navrhli aj rekonštrukciu bufetu. Mestské lesy v Bratislave už pre túto obnovu zverejnili výzvu na predkladanie ponúk za odhadovaných 245.682 eur bez DPH.       

Obnova bufetu, ktorý je súčasťou samotného amfiteátra, má podľa MIB pomôcť lepšej prevádzke a nový altán kruhového tvaru poskytnúť väčšiu ochranu proti dažďu. "Zároveň zvýši pôvodnú kapacitu vonkajšieho posedenia pri bufete. Konštrukcia v červenej farbe je odkazom na priľahlú dominantu – Červený most," priblížil inštitút.     

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
21.02.2019
Samospráva chce zveľadiť areál Šťavica, v pláne je i obnova amfiteátra
Výsadba zelene, obnova amfiteátra, postavenie tanečného altánku a vytvorenie lezeckej steny. To sú zámery samosprávy mesta Tisovec v okrese Rimavská Sobota, ktoré chce v blízkej i vzdialenejšej budúcnosti realizovať pri obnove prírodného areálu Šťavica s prameňom minerálnej vody.
viac
03.05.2021
Bufet na Partizánskej lúke zrekonštruujú, mesto tu zvažuje aj klzisko
Bufet pri amfiteátri na Partizánskej lúke v Bratislave čaká rekonštrukcia. Mestské lesy v Bratislave už vyhlásili súťaž na stavebné práce, ktoré zahŕňajú rekonštrukciu budovy, úpravu spevnených plôch v okolí i vegetačné úpravy za odhadovaných 216 393 eur bez DPH.
viac
25.08.2022
Mesto získalo dotáciu na obnovu chodníkov na Farskej lúke
Samospráva Fiľakova uspela so svojou žiadosťou o dotáciu na komplexnú obnovu všetkých existujúcich chodníkov medzi bytovými domami na Farskej lúke a v časti Daxnerovej ulice.
viac
31.10.2022
Bývalý ovčín v susedstve kaštieľa prestavajú na kultúrne centrum
V Ostrej Lúke v okrese Zvolen sa po nedávnej obnove kaštieľa Ostrolúckych dočká rekonštrukcie aj susedná budova bývalého ovčína. Objekt kedysi spravovali zamestnanci štátnych majetkov, dnes ho vlastní obec.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %