Nedeľa 05.05.2024
Dnes má meniny 
Lesia, Lesana
°C
06.03.2024 01:30

V Hlohovci pokračuje obnova mestského amfiteátra


Snímka zdroj: Mestské kultúrne centrum Hlohovec


Do sezóny open air letných podujatí chce mesto Hlohovec zlepšiť podmienky v mestskom amfiteátri. Letné kino by malo dostať nové toalety a pribudnúť by mala aj miestnosť pre účinkujúcich. Zastupiteľstvo vyčlenilo na svojej februárovej schôdzi na tento účel 95.000 eur. Informovala o tom radnica.


Hlohovský amfiteáter má kapacitu 660 miest na sedenie. Po celkovej rekonštrukcii vítal svojich návštevníkov na jeseň v roku 2018. V úvodnej etape za 200.000 eur vtedy obnovili zdevastované hľadisko, sedenie, schodisko, pribudlo aj podsvietenie stupienkov pre ľahšiu orientáciu v tme. Prostriedky použili aj na sadové úpravy, lavičky, osvetlenie a kanalizáciu.         

Podľa údajov z webu mesta sa o výstavbe amfiteátra v Zámockej záhrade začalo uvažovať na jeseň v roku 1955. V roku 1957 kronikár do mestskej kroniky zaznamenal, že stavba amfiteátra bola začatá v roku 1956 a už od jari 1957 tam pracovali brigády z miestnych úradov, podnikov, závodov a škôl. V súčasnosti letné kino slúži na premietanie filmov a na kultúrne programy.

Autor: (TASR)


komentáre
SHOW ALL
podobné
08.04.2020
Mesto Hlohovec dočasne odpojilo bezplatné wifi zóny
Až do odvolania vyplo mesto Hlohovec internetové pripojenie v mestských wifi zónach. Dôvodom bolo podľa hovorkyne Zuzany Hrinkovej Siebenstichovej zamedzenie zoskupovania sa najmä mladých užívateľov internetu.
viac
04.01.2021
Hlohovec zverejnil výsledky architektonickej súťaže na Námestie sv. Michala
Mesto Hlohovec zverejnilo výsledky architektonickej súťaže návrhov na komplexné urbanisticko-architektonicko-krajinárske riešenie obnovy Námestia sv. Michala. Informovalo o tom mesto na webovej stránke.
viac
15.03.2021
Detva pokračuje v obnove amfiteátra, chce stavať priestor pre súbory
Mesto Detva pokračuje v obnove areálu prírodného amfiteátra. Samospráva zverejnila výzvu na predkladanie ponúk na výstavbu objektu správy areálu a sociálnej vybavenosti pre účinkujúcich.
viac
09.10.2021
Na Partizánskej lúke chystajú klzisko, obnovia aj bufet
Pri amfiteátri na Partizánskej lúke v bratislavskom lesoparku plánujú vybudovať klzisko. Mestské lesy v Bratislave vyhlásili v uplynulých týždňoch výzvu na predkladanie ponúk na dodanie a uvedenie do prevádzky klziska zo syntetického ľadu za predpokladaných 185.500 eur bez DPH.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.05 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.78 %