Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
22.06.2021 04:00

Na kúpalisku v Senici a na Kunovskej priehrade pribudnú defibrilátory


Na archívnej snímke vodné a plážové atrakcie na Kunovskej priehrade pri Kunove. Snímka zdroj: (tasr).


Na kúpalisku v Senici a na pláži na Kunovskej priehrade pribudnú pred letnou sezónou nové defibrilátory. Informoval o tom výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Martin Lidaj.


Ako uviedol, okrem kvalitných služieb sa OOCR Záhorie zamerala aj na zvýšenie bezpečnosti návštevníkov regiónu. „Horúčavy a zlepšujúca sa pandemická situácia umožnili otváranie kúpalísk a sprístupnenie vodných plôch na kúpanie aj na Záhorí. Vďaka podpore projektu z Ministerstva dopravy a výstavby SR zakúpi organizácia dva automatické externé defibrilátory (AED),” informoval riaditeľ organizácie. Jeden bude umiestnený v Chate nad plážou na Kunovskej priehrade, kde je počas sezóny nonstop služba. Druhý prístroj bude na kúpalisku v Senici.

Mestské kúpalisko v Senici je otvorené od 12. júna, na Kunovskej priehrade začali sezónu uplynulý víkend. Ich údržbu a prevádzku zabezpečuje spoločnosť Rekreačné služby mesta Senica (RSMS), ktorej zriaďovateľom je mesto. „Aj na tomto príklade je vidieť, že členstvo v OOCR má svoj význam. Ochrana zdravia a života návštevníkov je pre nás prioritou. Mimo sezóny vieme tieto prístroje využiť napríklad v plavárni či v športovej hale,” informoval riaditeľ RSMS Ľubomír Štvrtecký.

„Zvlášť na miestach, kde ľudia prevádzkujú športové aktivity, majú takéto prístroje význam. Som rád, že vybavenosť stredísk RSMS doplníme o prístroje, ktoré môžu napomôcť k záchrane života. Dobrým príkladom, že môžu rozhodovať o živote a smrti, je nedávny prípad dánskeho futbalistu Christiana Eriksena na prebiehajúcich majstrovstvách Európy. Ten žije najmä vďaka AED,” doplnil Lidaj.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.05.2021
Na Kunovskej priehrade pribudne nová športovo-zábavná atrakcia
V rekreačnej oblasti mesta Senica na Kunovskej priehrade čoskoro pribudne nová športovo-zábavná atrakcia - nízke lanové centrum s obrovským mraveniskom.
viac
24.08.2021
Na cyklotrase v Senici pribudlo nočné bodové solárne osvetlenie
Pre lepší komfort cyklistov i peších, ktorí využívajú cyklotrasu, ktorá v Senici začína pri areáli mestského kúpaliska a smeruje na Kunovskú priehradu, pribudlo na 2,5 kilometri dlhom úseku bodové orientačné osvetlenie.
viac
03.11.2021
Logo Záhorie už má ochrannú známku
Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Záhorie už má zaregistrované logo ako ochrannú známku na Úrade priemyselného vlastníctva SR. Informoval o tom výkonný riaditeľ OOCR Záhorie Martin Lidaj. Logo organizácia používa od svojho založenia v roku 2012.
viac
27.07.2022
Na Kunovskej priehrade pribudli nové atrakcie
Na Kunovskej priehrade pri meste Senica pribudli na pláži nové atrakcie v podobe dvoch hracích prvkov, ktoré zrealizovala Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Záhorie v spolupráci s mestom Senica.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %