Piatok 26.04.2024
Dnes má meniny 
Jaroslava
°C
03.11.2021 04:30

Logo Záhorie už má ochrannú známku


Logo.


Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Záhorie už má zaregistrované logo ako ochrannú známku na Úrade priemyselného vlastníctva SR. Informoval o tom výkonný riaditeľ OOCR Záhorie Martin Lidaj. Logo organizácia používa od svojho založenia v roku 2012.


"Vzniklo na základe vtedajšieho rozhodnutia starostov na Záhorí. Logo bolo vytvorené za účelom spojiť všetky okresy, obce a oblasti pod jednu značku, ktorá by ich najviac vystihovala a aby získali väčšiu silu. Nie nadarmo sa hovorí, že v jednote je sila," uviedol predseda predstavenstva OOCR Záhorie Zdenko Čambal.

Písmo bolo vybrané zámerne jednotlivo z rozličných fontov, aby čo najlepšie zdôrazňovalo rozmanitosť regiónu. "Tak ako fonty, mení sa aj farebnosť. Písmená na začiatku a na konci nápisu sú zvýraznené farebne. Ide o to, aby logo vizuálne nepadalo na jednu zo strán. Žltá symbolizuje vychádzajúce slnko či piesok, zelená borovicové lesy a v modrej sa odzrkadľuje vodná turistika. Minimalistická linka pod nápisom Záhorie drží všetky písmená pohromade a zároveň znázorňuje aj reliéf pohoria, z ktorého vystupuje názov regiónu," informovala autorka loga Veronika Chovancová.

Logo používa organizácia na promovanie destinácie i produktov regiónu Záhorie. "Umožňuje rôzne variácie, ale vždy uprednostňujeme, aby prezentácia loga bola jednotná. Registrácia loga má pre náš región veľký význam. S logom spájame už dlhodobo produkty cestovného ruchu. V blízkej budúcnosti s ním plánujeme spojiť miestne produkty, či už ide o malých pivovarníkov, vinárov, produkty cukrárov či výrobcov tradičných záhoráckych výrobkov. A to nielen v regióne, ale aj smerom von," doplnil Lidaj.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
27.05.2021
Na Kunovskej priehrade pribudne nová športovo-zábavná atrakcia
V rekreačnej oblasti mesta Senica na Kunovskej priehrade čoskoro pribudne nová športovo-zábavná atrakcia - nízke lanové centrum s obrovským mraveniskom.
viac
22.06.2021
Na kúpalisku v Senici a na Kunovskej priehrade pribudnú defibrilátory
Na kúpalisku v Senici a na pláži na Kunovskej priehrade pribudnú pred letnou sezónou nové defibrilátory. Informoval o tom výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Martin Lidaj.
viac
24.08.2021
Na cyklotrase v Senici pribudlo nočné bodové solárne osvetlenie
Pre lepší komfort cyklistov i peších, ktorí využívajú cyklotrasu, ktorá v Senici začína pri areáli mestského kúpaliska a smeruje na Kunovskú priehradu, pribudlo na 2,5 kilometri dlhom úseku bodové orientačné osvetlenie.
viac
29.06.2022
V Senici sa uskutoční jubilejný 10. ročník tradičného pivného festivalu
Jubilejný 10. ročník tradičného pivného festivalu Štramák fest, na ktorom sa prezentujú domáce minipivovary, sa uskutoční v sobotu 2. júla na letisku v Senici. Informoval o tom výkonný riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Martin Lidaj.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.17 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.81 %