Piatok 29.03.2024
Dnes má meniny 
Miroslav
°C
20.11.2020 08:15

Mesto získalo ocenenie Senior Friendly


Ilustračná snímka: (tasr).


Mesto Nitra sa pripojilo k samosprávam, ktoré boli ocenené za pomoc a starostlivosť preukazovanú seniorom. Najvyššie ocenenie, ktorým je plaketa Senior Friendly, získali okrem Nitry aj mestá Banská Bystrica a Prešov.


Podľa primátora Mareka Hattasa je ocenenie vyjadrením vďaky a uznania všetkým tým, ktorí v čase pandémie pomáhajú tým najzraniteľnejším, teda príslušníkom staršej generácie. Ako pripomenul, magistrát sa snaží pomáhať starším obyvateľom mesta aj napriek obmedzeniam, ktoré spôsobuje pandémia ochorenia COVID-19.      

Mesto okrem toho pred časom zriadilo aj Radu seniorov, ktorá pomáha zlepšovať komunikáciu medzi radnicou a dôchodcami. „Som veľmi rada, že Rada seniorov sa stala v našom meste realitou a dotiahli sme to až k oceneniu,“ povedala mestská poslankyňa a predsedníčka Rady seniorov Anna Laurinec Šmehilová.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
10.09.2019
V meste Nitra vznikne Rada seniorov
V Nitre bude pôsobiť Rada seniorov. Jej vznik odhlasovali na svojom septembrovom rokovaní mestskí poslanci. Nový orgán bude mať za úlohu chrániť práva seniorov a zaoberať sa ich životnými potrebami.
viac
23.10.2020
Nitra predĺži reštauráciám bezplatný prenájom terás
Mesto Nitra predĺži gastronomickým prevádzkam bezplatný prenájom letných terás na svojich pozemkoch. Rozhodli o tom mestskí poslanci na svojom októbrovom rokovaní.
viac
05.11.2021
BBSK posiela pomoc Nitre
Výjazdové očkovacie jednotky BBSK budú v sobotu k dispozícii záujemcom o očkovanie priamo v obchodnom centre Európa v Banskej Bystrici. Pomoc s vakcináciou posiela kraj aj do Nitry, kde mesto na svojom území v najbližších dňoch zriadi viacero mobilných očkovacích miest.
viac
27.03.2024
Samospráva ocenila riaditeľov vzdelávacích inštitúcií
Sálu banskobystrického Robotníckeho domu v utorok zaplnilo 40 pedagógov, ktorí stoja na čele materských a základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Banská Bystrica. Za svoju prácu v školstve a za prínos k vzdelávaniu detí si z rúk primátora Jána Noska prevzali ocenenie.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.02 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.13 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.85 %