Štvrtok 18.04.2024
Dnes má meniny 
Valér
°C
05.11.2021 03:30

BBSK posiela pomoc Nitre


Banner.


Výjazdové očkovacie jednotky BBSK budú v sobotu k dispozícii záujemcom o očkovanie priamo v obchodnom centre Európa v Banskej Bystrici. Pomoc s vakcináciou posiela kraj aj do Nitry, kde mesto na svojom území v najbližších dňoch zriadi viacero mobilných očkovacích miest.


Zatvorené hotely, reštaurácie a fitness centrá. Otvorené len obchody ponúkajúce základné potreby, aj to s výrazným obmedzením počtu osôb. To je realita v okresoch, ktoré spadli v Covid automate do čiernej.

V Banskobystrickom samosprávnom kraji (BBSK) bude od budúceho týždňa čiernych okresov spolu deväť, niektorým chýba na získanie žolíka len pár stoviek ľudí.

„V okrese Banská Bystrica chýba zaočkovať už len približne 250 ľudí nad 50 rokov, aby sa mu podarilo získať žolíka pre ďalšie týždne a už sa v čiernej farbe znovu neocitol. Posilnili sme preto očkovacie kapacity v existujúcich vakcinačných centrách, mimoriadne pridávame aj ďalší očkovací deň. Počas najbližšej soboty sa budú môcť záujemcovia nechať zaočkovať jednodávkovou vakcínou Janssen priamo v OC Európa v Banskej Bystrici, v čase od 10:00 do 18:00,“ hovorí podpredseda BBSK Ondrej Lunter.

V kraji stále fungujú tri vakcinačné centrá, okrem Banskej Bystrice zabezpečuje kraj očkovanie aj vo Zvolene a v Lučenci, tiež naďalej prevádzkuje mobilné očkovacie jednotky. Tie počas najbližších dní vyšle na pomoc aj do mesta Nitra, ktoré sa tiež snaží vyhnúť tomu, aby bolo v čiernom okrese.

Aktuálne v okrese Nitra chýba necelých šesťsto zaočkovaných ľudí nad päťdesiat rokov, aby bola dosiahnutá hranica šesťdesiatpäť percent znamenajúca žolíka. 

Očkovacie miesta zriadi mesto Nitra v spolupráci s BBSK vo viacerých lokalitách s frekventovaným pohybom ľudí. Už v piatok 5. 11. začne fungovať jednotka v obchodnom centre Mlyny. Pôsobiť tu bude pravidelne, každý piatok a sobotu od 10.00 do 18.00. Pondelky od 7.00 do 12.00 budú vyhradené na očkovanie v poliklinike Chrenová a stredy v rovnakých časoch v poliklinike Klokočina. Na Klokočine sa začne už budúci týždeň, na Chrenovej od 15. novembra.

„Sme nesmierne vďační za ponuku Banskobystrického samosprávneho kraja zriadiť na území nášho mesta a okresu mobilné očkovacie miesta. Vďaka ich proaktívnemu prístupu a pomoci vieme prísť bližšie k ľuďom. Som presvedčený, že nerozhodnutí obyvatelia už nezaváhajú a pomôžu nám vyhnúť sa najhoršiemu. Ide o udržanie ekonomiky, ale v prvom rade o ochranu vlastného života,” hovorí primátor mesta Nitra Marek Hattas.

„Banskobystrický samosprávny kraj patrí od začiatku pandémie k tým najaktívnejším a v mnohom sme suplovali aj úlohy vlády a ministerstiev. S mobilným očkovaním sme prišli ako jedni z prvých, máme profesionálne očkovacie tímy a dobre zvládnutú logistiku, preto vieme pomoc s vakcináciou ponúknuť tam, kde je to potrebné a je o ňu záujem,“ uzavrel Ondrej Lunter.

Autor: (Lenka ŠTEPÁNEKOVÁ, BBSK)


komentáre
SHOW ALL
podobné
20.02.2021
V Banskej Bystrici začalo očkovanie učiteľov
Spolu tisíc učiteľov by malo v priebehu tohto víkendu (20. – 21. februára) zaočkovať dočasné očkovacie centrum, ktoré vzniklo v spolupráci Banskobystrického samosprávneho kraja a zdravotníckeho zariadenia NovaMed v priestoroch ich súkromnej polikliniky.
viac
30.04.2021
Mobilné očkovanie v Banskobystrickom kraji sa rozbehlo
Banskobystrický samosprávny kraj tento týždeň začal s mobilným očkovaním v dvoch okresoch. Kým v Tornali v revúckom okrese zriadil mobilné očkovacie stredisko v priestoroch klubu dôchodcov, v okrese Banská Štiavnica bude očkovanie putovať od obci k obci.
viac
08.05.2021
Mobilné očkovanie je hlavná cesta, ako dostať vakcínu k najohrozenejším
Očkovacie centrum Banskobystrického samosprávneho kraja navštívil v piatok minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský spolu so štátnym tajomníkom Kamilom Százom. Okrem prehliadky centra absolvovali aj rokovanie s vedením BBSK, na ktorom otvorili všetky kľúčové témy týkajúce sa očkovania.
viac
04.11.2021
Záujem o vakcíny je v Šali veľký
Záujem o očkovanie proti ochoreniu COVID-19 v Šali neklesá. Podľa radnice prišlo v predchádzajúci víkend na prvú, druhú i tretiu dávku vakcíny množstvo ľudí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %