Sobota 20.04.2024
Dnes má meniny 
Marcel
°C
04.11.2021 08:40

Záujem o vakcíny je v Šali veľký


Ilustračná snímka: (tasr).


Záujem o očkovanie proti ochoreniu COVID-19 v Šali neklesá. Podľa radnice prišlo v predchádzajúci víkend na prvú, druhú i tretiu dávku vakcíny množstvo ľudí.


„Mobilný očkovací tím sa preto rozhodol, že vakcínu bude podávať aj v mimoriadnom termíne v nedeľu (7. 11.),“ uviedla Erika Kollerová z mestského úradu.

Počas nasledujúcej nedele bude očkovanie opäť prebiehať v kultúrnom dome v mestskej časti Veča od 8.00 do 18.00 h. „Vďaka mobilnej očkovacej jednotke nemusia naši obyvatelia vycestovať za vakcínou, dostanú ju priamo v našom meste. Posledné týždne prišli na prvé očkovanie stovky ľudí,“ skonštatovala Kollerová.

Ako doplnila, všetci, ktorí dostali prvú dávku vakcíny, môžu aj druhé očkovanie absolvovať v kultúrnom dome vo Veči. „Vyplýva to z termínov, ktoré nám poskytla mobilná očkovacia jednotka. Tá bude okrem 7. novembra podávať vakcínu aj 20. a 27. novembra a tiež 4. decembra. Očkovacia látka je od Pfizer/BioNTech,“ doplnila Kollerová.

Šaľa patrí s Komárnom, Galantou a Bratislavou k posledným okresom, ktoré podľa COVID automatu zostávajú v oranžovej farbe.

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
07.06.2021
Krajské očkovacie centrá hlásia rekordné číslo zaočkovaných
Zohrané tímy oboch Veľkokapacitných krajských očkovacích centier v Trenčíne a Prievidzi sa postarali o doposiaľ najvyšší počet zaočkovaných ľudí. Za posledný víkend bolo úspešne podaných 8 361 dávok vakcín od spoločností AstraZeneca a Pfizer/BioNTech.
viac
04.08.2021
Veľkokapacitné očkovacie centrá zatiaľ kraj neplánuje zatvoriť
Košický samosprávny kraj (KSK) nateraz neplánuje zatvárať veľkokapacitné očkovacie centrá, ktoré tak naďalej ostávajú v prevádzke. Potvrdila to hovorkyňa predsedu KSK Anna Terezková.
viac
03.11.2021
BSK spustil prihlasovanie na očkovanie treťou dávkou
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) vytvoril formulár, na základe ktorého zisťuje záujem o očkovanie treťou dávkou proti ochoreniu Covid- 19. Na základe počtu prihlásených ľudí potom prispôsobí aj výber miesta očkovania.
viac
05.11.2021
BBSK posiela pomoc Nitre
Výjazdové očkovacie jednotky BBSK budú v sobotu k dispozícii záujemcom o očkovanie priamo v obchodnom centre Európa v Banskej Bystrici. Pomoc s vakcináciou posiela kraj aj do Nitry, kde mesto na svojom území v najbližších dňoch zriadi viacero mobilných očkovacích miest.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %