Piatok 19.04.2024
Dnes má meniny 
Jela
°C
22.05.2021 02:00

Samospráva zisťuje záujem obyvateľov o očkovanie v meste


Mestský úrad v Handlovej. Ilustračná snímka


Samospráva Handlovej pripravuje na základe výzvy s Ministerstvom zdravotníctva SR podmienky zriadenia mobilného očkovacieho miesta v meste. Medzi obyvateľmi zisťuje, aký bude o vakcináciu proti ochoreniu COVID-19 v Handlovej záujem.


Záväzný záujem o očkovanie by mali obyvatelia nahlásiť do 28. mája na adresu ockovanie@handlova.sk alebo telefonicky na číslo 0915 874 998. V prihláške musia uviesť svoje meno, priezvisko, vek, adresu, zdravotnú poisťovňu, telefonický kontakt a či sú už nahlásení v čakárni na očkovanie.       

"Služba je určená pre všetkých obyvateľov, ktorí nemôžu vycestovať na očkovanie mimo mesta. Podľa záujmu bude mesto informovať o zriadení mobilného očkovacieho miesta,"  informovala hovorkyňa mesta Jana Paulínyová.           

Presný termín a miesto očkovania v Handlovej bude samospráva podľa nej poznať po uzatvorení nahlasovania. "Očkovanie sa bude konať podľa podmienok určených Ministerstvom zdravotníctva SR, ktoré aktuálne nastavuje systém zriadenia takýchto mobilných očkovacích miest," dodala.        

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
03.06.2018
Slováci sa o dianie vo svojej obci či meste zaujímajú
Záujem o dianie vo svojom meste alebo obci, podávanie podnetov na riešenie, komunikácia samosprávy či celková spokojnosť občanov. Aj to boli tematické oblasti prieskumu, ktorý pre technologickú spoločnosť Resco realizovala agentúra 2muse.
viac
08.04.2020
NKN organizuje zbierky pre ľudí bojujúcich s epidémiou
Nitrianska komunitná nadácia (NKN) v súvislosti s pandémiou ochorenia COVID-19 organizuje pomoc určenú pre nemocnice, zdravotníkov, seniorské a azylové centrá i pre dobrovoľníkov, ktorí pracujú s rizikovými skupinami ľudí. V týchto dňoch začala zbierať finančnú a materiálnu pomoc.
viac
01.03.2021
Prvé vakcíny dostalo v BSK vyše tisíc obyvateľov kraja
Očkovanie rozbehla cez víkend aj bratislavská župa. Pilotná fáza sa uskutočnila v priestoroch Polikliniky v Karlovej Vsi. Prvé dávky vakcíny od firmy AstraZeneca dostali prioritne učitelia a zamestnanci kritickej infraštruktúry. 
viac
04.11.2021
Záujem o vakcíny je v Šali veľký
Záujem o očkovanie proti ochoreniu COVID-19 v Šali neklesá. Podľa radnice prišlo v predchádzajúci víkend na prvú, druhú i tretiu dávku vakcíny množstvo ľudí.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %