Utorok 16.04.2024
Dnes má meniny 
Dana, Danica
°C
10.09.2019 09:00

V meste Nitra vznikne Rada seniorov


Nitriansky hrad. Ilustračná snímka, zdroj: Wikipédia


V Nitre bude pôsobiť Rada seniorov. Jej vznik odhlasovali na svojom septembrovom rokovaní mestskí poslanci. Nový orgán bude mať za úlohu chrániť práva seniorov a zaoberať sa ich životnými potrebami.


Rada seniorov bude fungovať ako stály, poradný, koordinačný, ale aj iniciatívny orgán primátora mesta. Okrem záujmov dôchodcov bude riešiť aj otázky rovnosti príležitostí a rovnakého zaobchádzania. „V neposlednom rade sa bude zaoberať aj vytváraním dôstojných podmienok pre život v meste pre všetky vekové skupiny obyvateľstva,“ informovala radnica.       

Nový orgán bude fungovať podľa schváleného štatútu, ktorý upravuje jeho pôsobenie, zloženie, orgány a organizáciu zasadnutí. Úlohou rady bude okrem iného aj spolupráca s občianskymi združeniami, fyzickými a právnickými osobami, ktoré sú orientované na presadzovanie záujmov seniorov. „Bude podporovať aj výskumnú činnosť v oblasti životných podmienok seniorov a starnutia populácie v meste,“ konštatuje radnica.       

Rada seniorov mesta Nitry bude tvorená maximálne 17 členmi, z ktorých bude jeden predseda menovaný primátorom mesta spomedzi poslancov zastupiteľstva. Ostatní členovia budú z radov zástupcov seniorských organizácií, pôsobiacich na území Nitry.      

Autor: (tasr)


komentáre
SHOW ALL
podobné
17.10.2018
Mestskí poslanci sa zídu poslednýkrát pred komunálnymi voľbami
Nitrianski mestskí poslanci sa vo štvrtok (18. 10.) zídu poslednýkrát pred novembrovými komunálnymi voľbami.
viac
18.03.2019
V Senici pripravujú investície vo výške takmer tri milióny eur
Pripravovaným rozpočtom na rok 2019 a informatívnym rozpočtom na roky 2020 a 2021 sa zaoberalo marcové zasadnutie Mestskej rady Senice. Mesto v súčasnosti funguje v rozpočtovom provizóriu. Informovala o tom prednostka Mestského úradu (MsÚ) v Senici Katarína Vrlová.
viac
11.02.2020
Fašiangové slávnosti ponúknu maškarné plesy, jarmok i kultúrny program
Fašiangové slávnosti sa v Nitre a jej jednotlivých mestských častiach začnú v priebehu najbližšieho víkendu. Okrem tradičných karnevalov a maškarných plesov ponúknu aj kultúrny program a jarmok. TASR o tom informoval mestský úrad.
viac
20.11.2020
Mesto získalo ocenenie Senior Friendly
Mesto Nitra sa pripojilo k samosprávam, ktoré boli ocenené za pomoc a starostlivosť preukazovanú seniorom. Najvyššie ocenenie, ktorým je plaketa Senior Friendly, získali okrem Nitry aj mestá Banská Bystrica a Prešov.
viac
top články
24 hodín
7 dní
30 dní
partneri
anketa
Mal by sa zakázať vstup utečencov do Európy?
Áno, môžu medzi nimi byť teroristi.
77.06 %
Nie som si istý/istá, ale nemali by sme ich do SR pustiť.
3.10 %
Nie, sú to ľudia, ktorí utekajú pred hrôzami vojny a potrebujú pomoc.
19.84 %